A február 8-án rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokság helyszínén tartózkodó Babos Tímea nem tudott edzeni hétfőn Melbourne-ben, mivel a beígért transzporttal problémák adódtak.


"A várakozásokkal ellentétben ma sem tudtunk kimenni edzeni, holott volt időpontunk. A mi gépünkön nem volt pozitív eset, így elvileg mi kiszabadulhatnánk már" - írta hétfői Facebook-bejegyzésében az első számú magyar női teniszező, aki a dubaji selejtezőből jutott fel egyesben a melbourne-i főtáblára.
Wimbledon
2016 után újra van brit elődöntős Wimbledonban - Összefoglaló
EGY PERCE
A párosban - Kristina Mladenoviccsal az oldalán - címvédő soproni sportoló posztjában elárulta, hogy a karanténszabályok szerint a transzportot a szobájában, az ajtaja mögött állva kell várnia, s elméletileg a beígért időpontban percre pontosan kopogtatnak, viszont ha valaki azonnal nem nyit ajtót, otthagyják.
"A gyakorlatban azonban nem mehettünk, hiába vártuk a hivatalos transzportot, nem jött. Kicsivel később jött a tájékoztatás, hogy transzporttal gondok adódtak, így az edzéseket törölték. Talán holnap több sikerem lesz..." - jegyezte meg Babos. - "Mindegy, jógáztam, árnyék teniszeztem, lábmunkáztam, de várom a kinti megengedett öt órát."
Babosnál és a másik két magyar indulónál, Fucsovics Mártonnál és Balázs Attilánál 72 teniszező sokkal rosszabbul járt, mivel olyan járaton utaztak Ausztráliába, melyen volt koronavírus-fertőzött, így őket két hét teljes karanténra kötelezték, azaz addig nem hagyhatják el szobáikat, míg a többiek szigorú feltételek mellett és felügyelettel naponta akár öt órát is edzhetnek. A karanténszabályok megszegéséért 20 ezer ausztrál dolláros (4,5 millió forint) büntetés jár.
Vasárnapig mintegy 1200 teniszező, edző, kísérő és hivatalos személy érkezett 15 különgéppel a Grand Slam-tornára. A résztvevők negatív teszttel indulhattak útnak, és érkezéskor, illetve a 14 napos karantén alatt naponta szűrik őket.
MTI
Wimbledon
Tatjana Maria 34 évesen, 15 hónappal második szülése után jutott elődöntőbe Wimbledonban
EGY ÓRÁJA
Wimbledon
"Hátrányban volt, veszélyben nem" - 0-2-es fordítással jutott elődöntőbe a címvédő
2 ÓRÁJA