Babos Tímea bejutott a második fordulóba a Gippsland Trophy elnevezésű melbourne-i, 448 ezer dollár (137 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 115. játékos vasárnap - idei első főtáblás mérkőzésén - az 56. helyen álló Patricia Maria Tiggel találkozott, és két szettben verte román ellenfelét.
A 68 perces első játszmában a magyar teniszező 3:1-re is vezetett, Tig azonban 5:5-nél utolérte őt, majd bréklabdáról mentette meg az adogatását. A rövidítésben Babos elhúzott 5-2-re, de ellenfele egyenlített. A magyar játékos ezután adogatóként jutott először szettlabdához, majd fogadóként lezárta a nyitó felvonást. A második játszmában a soproni játékos 2:0 után elveszítette brékelőnyét, de a következő gémben újra elnyerte riválisa adogatását, majd sikeresen megőrizte előnyét, és kiszerválta a meccset. A találkozó 1 óta 59 percig tartott.
Tenisz
Még a bíró sem tudta megállítani a mexikói hullámot Zverevék meccsén
5 PERCE
A legjobb 32 között a magyar játékos a 12. kiemelt francia Caroline Garciával csap össze. A szintén 27 éves ellenfél 44. a világranglistán, de 2018 szeptemberében negyedik is volt. A két teniszező eddig háromszor találkozott, párharcukban Garcia vezet 2-1-re.
Babos párosban is versenyez a héten, de érdekes módon nem a Gippsland Trophyn, hanem a párhuzamosan ugyanott zajló Yarra Valley Classicon indul a francia Kristina Mladenoviccsal, akivel címvédőként készülnek a február 8-án rajtoló Australian Openre.
Eredmény:
1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea-Patricia Maria Tig (román) 7:6 (7-5), 6:3
MTI
Roland Garros
Bondár Annáék játék nélkül jutottak tovább párosban, Gálfi Dalmáék ellen játszanak legközelebb
15 PERCE