Babos Tímea odalán Veronika Kugyermetovával bejutott a negyeddöntőbe a dubaji, 1,835 millió dollár (567 millió forint) összdíjazású, keménypályás női tenisztorna páros versenyében.


A 27 éves magyar játékos és orosz partnere - akiket ötödikként emeltek ki - szerdán a Pliskova ikrekkel, Karolinával és Kristynával találkozott, s az összecsapás egyoldalúan alakult. Babosék kezdésnél és 4:2-nél is elvették a csehek adogatását, akik csak 2:5-nél jutottak először bréklabdához. Ezzel nem tudtak élni, majd a második felvonásban a magyar-orosz kettős 5:1-re meglépett, és - noha Pliskováék egy bréket ledolgoztak - már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely egy órán át tartott.
A soproni teniszező párosban háromszoros világ- és négyszeres Grand Slam-bajnok, ám Dubajban sem szokásos partnerével, Kristina Mladenoviccsal szerepel. A francia játékos - aki az Emírségekben egyesben a második fordulóig jutott - sérülésre hivatkozva a februári Australian Openen sem indult el párosban, bár címvédők voltak Babossal.
Tokyo 2020
Olimpiai bajnok nagypapája inspirálja a Roland Garros-döntős teniszezőt
EGY ÓRÁJA
Eredmény:
páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Veronika Kugyermetova (magyar, orosz, 5.)-Karolina Pliskova, Kristyna Pliskova (cseh) 6:2, 6:4
MTI
Tokyo 2020 men
Djokovic ismét nyert, magabiztosan halad a céljai felé - videó
3 ÓRÁJA
Tokyo 2020 men
Djokovic ismét nyert, magabiztosan halad a céljai felé - videó
3 ÓRÁJA