Az idény kezdete kapcsán főként az ausztráliai versenyekről beszélt Fucsovics Márton, a jelenlegi legjobb magyar teniszező.


"Jövő szerdán indulok Ausztráliába, ez egyben azt is jelenti, hogy még itthon leszek a hétfői Év sportolója-eredményhirdetés napján" - nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek.
"Természetesen nagy megtiszteltetés és öröm, hogy Gulácsi Péterrel és Szoboszlai Dominikkal együtt bekerültem a legjobb háromba a férfiaknál" - mondta a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazásról, melynek díjátadóját a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartják meg a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban.
Roland Garros
Bondár Annáék játék nélkül jutottak tovább párosban, Gálfi Dalmáék ellen játszanak legközelebb
8 PERCE
Ami a melbourne-i túrát illeti, érkezéskor a teljes mezőnyre érvényes, kötelező karantén vár a világranglista 55. helyezettjére.
"Kéthetes karantén lesz, de a buborékon belül mozoghatunk, edzhetünk. Gondolom, a szabályok hasonlóak lesznek a tavaly Amerikában megszokotthoz" - mondta a 28 éves játékos, aki február első hetében - az Australian Open előtt - a Melbourne 2 elnevezésű felvezető tornán vesz részt. Ennek a húzónevei a svájci Stan Wawrinka és a közönségkedvenc Nick Kyrgios lesznek, míg a top 15 játékosai a párhuzamosan szintén Melbourne-ben sorra kerülő ATP Kupán szerepelnek majd.
Nadal és Djokovic is az ATP-kupával kezdi az új szezont | Eurosport
Az idei ATP-kupát minden tekintetben zsugorítani kellett az előző idényhez képest, egy dolog azonban változatlan maradt: a világ legjobbjai ott lesznek a nemzeti csapatokban. 2020-hoz hasonlóan láthatjuk a mezőnyben a világelső Novak Djokovicot és a világranglista-2. Rafael Nadalt, de győzelmi esélyekkel utaznak a két top 10-est nevező oroszok is.
"Nem úgy készülök hogy ettől egyszerűbb lesz a helyzetem. A ranglistán 150 olyan játékos van, aki bármikor elérhet jó eredményt. Rengeteget jelent a jó felkészülés és a formaidőzítés, én inkább ebben bízom"
- fejtette ki a magyar Davis Kupa-válogatott vezére.
Arra a kérdésre, hogy két hónap szünet után ugyanolyan "éhes-e" már a versenyzésre, mint tavaly, az amerikai viadalokat megelőző leállás során, Fucsovics Márton közölte:
"Az én életem gyerekkorom óta a teniszről szól. Nekem az a természetes, ha úton vagyok és versenyzek. Szeretnék már visszazökkenni a normál kerékvágásba, és azzal tölteni az időmet, amihez értek. Persze, nagyon várom már az első tornákat, emellett szeretem Ausztráliát, jó ott versenyezni. Bízom magamban, és abban is, hogy sikerül"
- tette hozzá a magyar éljátékos, akit a tavalyi Australian Openen a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer állított meg a nyolcaddöntőben.
MTI
Roland-Garros
Sloane Stephens - Diane Parry - Roland-Garros
38 PERCE