Tovább gyűrűzik az év első Grand Slam-tornájára karanténban készülődő teniszezők kálváriája. Az egyik top 30-as teniszező például egeret talált ötcsillagos szállodai szobájában. A reakció meglepő volt.

Különleges felkészülési időszakban vannak azok, akik el tudtak utazni a kivételesen februárban zajló Ausztrál Openre. Mivel a déli szigetország minden másnál szigorúbb járványügyi szabályokat vezetett be, így náluk gyakorlatilag megszűnt a vírusveszély, amit a szokásos év eleji torna kedvéért sem szeretnének viszontlátni. A külön charterjáratokkal érkező játékosok 14 napig szigorú karanténban vannak szállodai szobájukban, amit csak nagy ritkán szakíthatnak meg ellenőrzött szabályok melletti szabadtéri edzéssel.
A különleges karantén edzésmódszerekről korábbi cikkünkben számoltunk be. A helyzet nyilván nem segít a sportolóknak sem a fizikális, sem a mentális felkészülésben. Ennél is bizarrabb helyzet volt, amikor a világranglista 28 helyén álló kazah Yulia Putintseva például profiljában egy videót tett közzé arról, ahogy egy egér lett a társasága a szállodai szobában.
Australian Open
Zseniális labdamenetet nyert meg Gael Monfils
2 ÓRÁJA
A szobába zárt játékosok mutatják meg, mennyire kreatív lehet a karanténtenisz | Eurosport
Az ausztrál karantén fogságába került teniszezőktől sok panasz érkezett a szabályok, a szobák, az edzéslehetőségek, vagy épp az ételek minősége miatt. Sokan azonban a nehéz körülmények között is feltalálták magukat, és kreatívabbnál kreatívabb módszereket választottak a felkészülésre. Ezek közül néhány az internetre is felkerült, a mi legnagyobb szerencsénkre.
Liza Neville, Victoria állam minisztere arra buzdította a játékosokat, hogy „minimalizálják a kapcsolatot” az egerekkel.
„Amennyire jól tudom, néhányan etették is az állatokat” –
folytatta a miniszter további információk nélkül.
– „ Szükség esetén továbbra is elvégezzük a szükséges növényvédelmi feladatokat, de a héten végzettek remélhetőleg már megoldják a problémát.”
Putintseva egyébként másik szobát kapott, de állítja, az új helyen is meg kell küzdeni a kártevőkkel. A kazah versenyző azonban nem az első alkalommal hívja fel magára a figyelmet. A szigorú karantén szabályok miatt néhány nappal ezelőtt például Instagram oldalára töltött fel egy fényképet, rajta a felirattal:
"Friss levegőre van szükségünk, hogy lélegezni tudjunk."
A 14 napos karantén lejárta után már szabadabban mozoghatnak és edzhetnek a játékosok, így reményeink szerint február 8-21. között valóban megrendezik az év első Grand Slam-tornáját, ráadásul nézők előtt.
via BBC
Australian Open
„Megőrültem egy kicsit meccs közben” – vallotta be az önmagát ostorozó Medvedev
2 ÓRÁJA
Australian Open
Barty könnyedén jutott a négy közé
3 ÓRÁJA