Andrea Gaudenzi, a férfi tenisztornákat szervező ATP elnöke szerint a sportág átvészeli majd Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic hiányát a "Nagy Hármas" visszavonulása után.


"Ha helyesen cselekszünk, egyáltalán nem kell aggódnunk a sportágunkért, de ez nem azt jelenti, hogy bármit is elvitatnék ettől a három nagyszerű játékostól" - nyilatkozta Gaudenzi.
Hangsúlyozta, minden idők három legjobb játékosának elvesztése hatalmas csapást jelentene minden sportág számára, de a tenisz elég erős ahhoz, hogy boldoguljon a visszavonulásukat követően is.
Tokyo 2020
„Ha meghalok, vállalod érte a felelősséget?” – kérdezte, majd továbbjutott
9 ÓRÁJA
Federer, aki szerdán tért vissza a pályára 405 nap után, augusztusban lesz negyvenéves, Nadal 34, Djokovic pedig 33 esztendős. Előbbi kettő húsz-húsz, utóbbi pedig 18 Grand Slam-tornagyőzelemmel büszkélkedhet, ezzel ők vezetik az örökrangsort a 2002-ben visszavonult Pete Sampras (14) előtt.

federer.jpg

Fotó: Eurosport

"Nagyon nehéz lesz bárkinek is elérnie ezeket a rekordokat annak ellenére, hogy Sampras visszavonulásakor ugyanezt mondtam. Azt hittem, soha senki nem dönti meg Pete csúcsait, ennek a három srácnak mégis sikerült, tehát soha ne mondd, hogy soha!" - nyilatkozta Gaudenzi.
A "Nagy Hármas" tagjai két évtized után is a lelátókra csábítják a szurkolókat, miközben reklámértékük vonzza a hirdetőket és a támogatókat. A legutóbbi 68 Grand Slam-torna közül csak 11-et nem ők nyertek. Gaudenzi szerint ha nem is feltétlenül azonnal, de újabb bajnokok és közönségkedvencek jelennek majd meg a sportágban.

trio.jpg

Fotó: Eurosport

"Sampras visszavonulása után aggódtunk, hiszen nem arról volt szó, hogy amikor Roger nyerni kezdett, azt mondtuk: ez a srác fog megmenteni minket. Képesek leszünk új személyiségek, új bajnokok felépítésére, akik felkeltik a rajongók figyelmét" - magyarázta a korábbi profi teniszező.
MTI
Tokyo 2020 men
Tsitsipasnak ennyi volt az olimpia - összefoglaló
14 ÓRÁJA
Tokyo 2020 men
Djokovic már a negyeddöntőben - videó
17 ÓRÁJA