Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Három Grand Slam-bajnok és két major-döntős biztosan kihagyja az Ausztrál Opent

Takács Márton

Frissítve 03/01/2024 - 16:48 GMT+1

Ausztrál Open - Rafael Nadal, Emma Raducanu, Naomi Osaka és Caroline Wozniacki személyében nagy visszatérőket köszönthet 2024 első Grand Slam-tornája. Viszont neves hiányzói is lesznek az évnyitó GS-versenynek, többek között Petra Kvitova, Bianca Andreescu, Venus Williams és Nick Kyrgios sem indul Melbourne-ben.

Maratoni labdamenetek és leheletfinom mozdulatok - a 2023-as Ausztrál Open legszebb női pontjai

Nick Kyrgios, Petra Kvitova, Bianca Andreescu, Venus Williams, Karolina Muchova és Belinda Bencic sem indul az Ausztrál Openen.
A két címvédő, Novak Djokovic és Aryna Sabalenka ott lesz a január 14-én kezdődő Ausztrál Openen, ahogy az olyan nagyágyúk, mint Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Iga Świątek és Coco Gauff is, akik mind az első melbourne-i címükre pályáznak.
Rafael Nadal, Emma Raducanu, Naomi Osaka, Angelique Kerber és Caroline Wozniacki nagy visszatérőként indul majd az AusOpenen. Közülük Nadal, Osaka és Wozniacki korábban már megnyerte az évnyitó majört.
Lesznek viszont nagynevű hiányzói is a tornának.

Nick Kyrgios

Nick Kyrgios zsinórban már másodszor hagyja ki a hazai Grand Slam-versenyét.
Az ausztrál szervagép 2022 nyarán pályafutása legjobb teniszét játszotta, bejutott a wimbledoni döntőbe, Washingtonban egyesben és párosban is győzött, és negyeddöntőt játszott a US Openen.
Azonban 2023-ban csak egy mérkőzést játszott, miután műtéten esett át, és nem áll készen arra, hogy visszatérjen az Australian Openen.
"Ez egy nagyon kiábrándító időszak számomra, de a 2024-es Australian Openen nem tudok majd indulni. Nyilvánvalóan szívszorító a helyzet. Annyi csodálatos emléket szereztem ott, és szeretnék tényleg csúcsformában szeretnék visszatérni, de ehhez még egy kis időre van szükségem.” - mondta Kyrgios.
picture

ATP Stuttgart: Wu - Kyrgios - A mérkőzés legjobb pillanatai

Karolina Muchova

A világranglista 9. helyén álló Karolina Muchova is kihagyja az Australian Opent, ő a visszatérő csuklóproblémái miatt. Muchova a US Open elődöntője óta nem játszott, és a csuklósérülése miatt kihagyta a WTA Finals-t is.
A szezon első Grand Slam-versenyétől való visszalépéséről így nyilatkozott a Roland Garros tavalyi finalistája:
"Nem a legkedvesebb dolog, amit megosztok, különösen egy új szezon kezdetén, de sajnos a csuklófájdalom a teniszfelkészülésem közepén jött vissza. Frusztráló, de pozitívnak kell maradnom, felépülnöm és felkészülnöm az év hátralévő részére. Találkozunk 2025-ben az Australian Openen.”
picture

Muchova simán jutott be idei második Grand Slam-elődöntőjébe

Belinda Bencic

Belinda Bencic 2014 óta minden évben játszott az Australian Openen, de ez a sorozat az idén véget ér.
Tokió olimpiai bajnoka, a 2019-es US Open elődöntőse novemberben jelentette be, hogy várandós, az Instagramon jelezte, hogy "hamarosan várjuk a mi kis csodánkat”.
Bencic 2023 szeptemberében játszotta legutóbbi tornáját San Diegóban.
picture

Australian Open: Sabalenka - Bencic - a mérkőzés legjobb pillanatai

Petra Kvitova

Wimbledon 2011-es és 2014-es bajnoka, Petra Kvitova sem lesz ott az Australian Openen, mivel ő is gyermeket vár.
"Bár hiányozni fog az éves ausztráliai utazásom és a versenyzés a sportágban, amit szeretek, alig várom, hogy otthon tölthessek egy kis időt az életünk ezen izgalmas új fejezetére való felkészüléssel” - mondta a 33 éves cseh.
Kvitova, aki október elején Pekingben fejezte be a 2023-as szezont, 2019-ben bejutott az Australian Open döntőjébe, ahol Naomi Osakától kapott ki.
picture

US Open: Kvitova - Bucsa - a mérkőzés legjobb pillanatai

Bianca Andreescu

A US Open 2019-es győztese, Bianca Andreescu sérülés miatt maródi.
A 23 éves Andreescu a Canadian Openen augusztusban elvesztett nyitómérkőzése óta nem játszott hátproblémái miatt.
"Sajnos nem leszek ott az Australian Openen” - nyilatkozta Andreescu még decemberben.
"Jelenleg úgy néz ki, hogy az Australian Open vagy az amerikai tornák után térek vissza, szóval esetleg Indian Wellsben, talán. Jelenleg még mindig a hátsérülésemmel bajlódom. Minden egyes nappal egyre jobb lesz, és mindent megteszek, hogy minél hamarabb visszatérjek, de ezek a dolgok időbe telnek. Nagyon magabiztosnak érzem magam 2024-re nézve.”
picture

Roland-Garros: Andreescu - Tsurenko - a mérkőzés legjobb pillanatai

Venus Williams

A 43 éves Venus Williams 21 (!) alkalommal játszott már az Australian Openen, ahol 2003-ban és 2017-ben is döntőbe jutott.
Idén azonban nem lesz ott, mivel továbbra is a sérüléséből lábadozik.
"Márciust célzom meg, akkor térnek vissza a versenyek az Államokba" - mondta októberben Venus.
"Szóval az a célom, hogy amikor jönnek az amerikai tornák, már versenyképes legyek.”
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés