Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev négyórás csata után elődöntős, Raducanu nyomdokaiban az ukrán selejtezős

Eurosport Magyarország

Frissítve 24/01/2024 - 12:48 GMT+1

Australian Open - A 2021-ben és 2022-ben is döntős Daniil Medvedev, valamint a selejtezőből indult ukrán Dayana Yastremska is bejutott az elődöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Maraton Medvedev újra lecsapott, látványos ötszettes meccsen jutott harmadszor AO-elődöntőbe

Medvedev és Yastremska az elődöntőben

A három éve US Open-győztes, 27 esztendős Medvedev ötszettes, négyórás csatában búcsúztatta a kilencedik helyen kiemelt Hubert Hurkaczot.
"Teljesen kész vagyok. Küzdöttem, ahogy bírtam, és úgy voltam vele, hogy meglátjuk, ha kikapok, akkor kikapok, és mehetek haza" - mondta elcsigázottan a nyolcadik Grand Slam-elődöntőjére készülő orosz kiválóság.
A nőknél a világranglistán 93. Yastremska alig 78 perc alatt verte a 19 éves cseh Linda Noskovát, aki korábban a világelső Iga Swiateket győzte le. A profik 1968-as beengedése óta - Christine Storey 1978-as menetelése után - Yastremska a második selejtezős a nőknél, aki a négy közé került az Australian Openen.
Az ukrán játékost 2021 elején eltiltották anabolikus szteroid használatáért, ám fél évvel később a nemzetközi szövetség közölte, hogy Yastremska nem felelős a doppingvétségért, és visszaadta a játékengedélyét.
picture

Folytatódik a selejtezős ukrán lány tündérmeséje, már elődöntős az Ausztrál Openen - videó

A nap utolsó női negyeddöntőjében a 12. kiemelt kínai Zheng Qinwen 2 óra 18 perc alatt verte a harmadik szettben már fizikai problémákkal is küzdő orosz Anna Kalinskayát, aki 75. a WTA-rangsorban. A 21 éves ázsiai játékos - aki a US Openen is ott volt a nyolc között - az első Grand Slam-elődöntőjére készülhet.
Eredmények, negyeddöntő:
férfiak:
nők:
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása