Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Australian Open, vasárnapi program - Új bajnoka lesz az Australian Opennek: Sinner-Medvedev meccsel zárul a torna

Eurosport Magyarország

Publikálva 28/01/2024 - 00:17 GMT+1

Vasárnap véget ér a 2024-es Australian Open, melynek döntőjét Jannik Sinner és Daniil Medvedev vívja. A két teniszező jól ismeri egymást, hiszen ez már a 10. egymás elleni mérkőzésük lesz, ráadásul döntőkben is találkoztak már. A mérleg és a tapasztalat alapján Medvedev lenne az esélyesebb, a forma és az erőnlét viszont Sinner mellett szól.

Sinner olyat tett, amit még senki: Djokovicot legyőzve döntős az Ausztrál Openen

Két döntő, mindkettő az Eurosport képernyőjén.

Vasárnap már csak két döntőre kerül sor, a női párost követően a legjobban várt fináléval zárul a 2024-es Australian Open.

Kichenok/Ostepenko [11] – Hsieh/Mertens [2] – 5 óra

Lyudmyla Kichenok és Jeļena Ostapenko egyaránt első Grand Slam-döntőjében lép pályára a női párosok között. Más számban mindketten nyertek már majort: a lett 2017-ben egyéniben a Roland Garrost söpörte be, míg az ukrán tavaly Mate Pavić oldalán Wimbledonban győzött a vegyes párosok között.
A döntőnek azonban nem ők, hanem a Hsieh Su-wei-Elise Mertens kettős lesz az esélyese, akik második közös döntőjükre készülnek. Hsieh hatszoros, Mertens háromszoros bajnok a női párosok között, ketten együtt 14 fináléval rendelkeznek. Hsieh vegyes párosban már megnyerte idén a tornát.

Jannik Sinner [4] – Daniil Medvedev [3] – 9.30

Sikerül-e élete legnagyobb győzelmét követően élete legnagyobb mérkőzését is megnyernie Jannik Sinnernek? Vagy a hármas szám valóban szerencsét hoz a vélhetően holtfáradt Daniil Medvedevnek?
A tapasztalat az orosz mellett szól, akinek ez lesz a harmadik döntője Ausztráliában, összességében pedig a hatodik Grand Slam-fináléja. Most először játszhat úgy a trófeáért, hogy nem Novak Djokovic vagy Rafael Nadal áll a túloldalon.
picture

A döntetlen igazságosabb lett volna: Sinner gigászi küzdelemben győzte le Medvedevet Bécsben

Csakhogy Medvedevnek alaposan meg kellett dolgoznia azért, hogy döntőbe jusson: játszott három ötszettest, kettőt 0-2-ről fordított meg, és csak egy olyan meccse volt, amit megoldott háromban. A döntőig vezető úton 20 órát és 33 percet töltött a pályán.

Ezzel szemben Sinner csupán egy szettet veszített, és közel hat órával kevesebbet játszott.

Az összmérleg még mindig Medvedevnek kedvez, de azok után, hogy az első hat egymás elleni meccsüket megnyerte, az olasz sorozatban hármat elhozott, kétszer döntőben legyőzve ellenfelét. Sinner ráadásul az előző tíz top 5-ös elleni meccséből kilencet megnyert.
A forma, a momentum és az erőnlét tehát Sinner sikerét ígéri, de mégiscsak ez az első Grand Slam-döntője, és nagy kérdés, mit tud kezdeni fejben ezzel a lehetőséggel.

A Rod Laver programja

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása