Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Australian Open, keddi program: Djokovic a történelem nyomában, de a Sinner-Rublev lehet a nap meccse

Eurosport Magyarország

Frissítve 23/01/2024 - 19:26 GMT+1

Kedden már a negyeddöntőkre kerül sor a 2024-es Australian Openen. Érdemes lesz már hajnaltól velünk tartani, Novak Djokovic ugyanis a nappali programban lép pályára, a US Open-győztes Coco Gauff mérkőzése után. Reggel, már emberibb időben Aryna Sabalenka nyitja a Rod Laver programját, majd jön a nap mérkőzésének ígérkező Jannik Sinner-Andrey Rublev összecsapás.

Beindult a Djokovic-henger, három játékot veszítve jutott negyeddöntőbe a címvédő

Nincs megállás Melbourne-ben, kedden már az elődöntőkért lépnek pályára.

Novak Djokovic újabb lépést tehet a történelmi, 25. Grand Slam-győzelem felé, amitől már „csak” három mérkőzés választja el. Persze, papíron most jön majd a neheze, elsőként az a Taylor Fritz, aki pár napja először győzött le top 10-es teniszezőt Grand Slamen.
A szerb világelső mellett pályára lép a női címvédő Aryna Sabalenka, Coco Gauff, valamint Jannik Sinner, érdemes tehát akár már hajnaltól velünk tartani. De ha épp nem értek rá, a honlapunkon visszanézhetitek azokat a meccseket, amikről esetleg lemaradtatok.

Nappali program, nem előbb mint 3 óra

A Rod Laver programja szokás szerint 2-től kezdődik, méghozzá egy legenda páros meccsel, vagyis vélhetően figyelni fognak arra, hogy időben elkezdődhessenek az egyéni negyeddöntők.
Elsőként a karrierje első Grand Slam-negyeddöntőjére készülő Marta Kostyuk játszik a 4. kiemelt Coco Gauffal, aki ezen a szinten egész rutinosnak számít, de Ausztráliában először jutott a nyolc közé.
picture

Beindult a Djokovic-henger, három játékot veszítve jutott negyeddöntőbe a címvédő

Utánuk érkezik a világelső Novak Djokovic, aki a US Open után ismét összecsap egy GS-negyeddöntőben Taylor Fritzcel. A szeptemberi meccsüket simán nyerte a szerb, három évvel ezelőtt azonban döntő szettre kényszerült az amerikai ellen Melbourne-ben, de végül sérülten is nyert.

Esti program, 9 órától

Barbora Krejčíkovának tavaly nem jött ki a lépés a Grand Slameken, most viszont bejutott a nyolc közé, karrierje során negyedik alkalommal major-versenyen. Sokkal nehezebb ellenfelet viszont nem tudnánk elképzelni, mivel Aryna Sabalenka vár rá, aki öles léptekkel halad a címvédés felé.
picture

Australian Open: Jannik Sinner - Karen Khachanov - a mérkőzés legjobb pillanatai

A programot egy labdagyilkos mérkőzés zárja, egészen pontosan a két ütőgép, Jannik Sinner és Andrey Rublev párharca. Az orosznak ez a 10. GS-negyeddöntője, de még sosem jutott tovább ezen a fázison, amivel felállított egy nem kívánt rekordot. A feladat most sem egyszerű, Sinner ugyanis ott folytatta 2024-ben, ahol az előző szezont abbahagyta.

Mi lesz még az Australian Openen?

Szokás szerint minden mérkőzésről lesznek külön feedek az eurosport.hu-n és az Eurosport applikációban, sőt, még nagyon sok extra tartalmat is megtaláltok a honlapon. Kedden a párosok között is a negyeddöntőket rendezik meg, jó pár Grand Slam-bajnokkal a mezőnyben.
Aki esetleg a jövőbe is belepillantana, a juniorok küzdelmein keresztül megteheti ezt.

A program, Eurosport 1

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása