Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Australian Open, csütörtöki program: Gauff vagy Sabalenka? Yastremska vagy Zheng? – Már a döntő a tét a nőknél

Eurosport Magyarország

Publikálva 24/01/2024 - 21:33 GMT+1

Csütörtökön már a döntője jutás a tét a nőknek az Australian Openen. Elsőként a tavalyi US Open visszavágója gyanánt Aryna Sabalenka játszik Coco Gauffal. A fehérorosz megállíthatatlannak tűnik, de az amerikaival meggyűlt már párszor a baja. Utánuk pedig a két meglepetés-elődöntős érkezik, Qinwen Zheng és Dayana Yastremska.

Ausztrál Open: Rendkívül simán jutott elődöntőbe a címvédő Sabalenka - videó

Csütörtökön a két női elődöntőt láthatjuk az Australian Openen.

Néhány napon belül kiderül, ki nyeri 2024-ben az Australian Opent, elsőként persze azt kell eldönteni, kik játszanak majd a döntőben.
Csütörtökön a nőké lesz a főszerep, ráadásul van egy jó hírünk azoknak, akik már unják a hajnalozást: mindkét meccs barátságos időpontban kezdődik.

Coco Gauff [4] – Aryna Sabalenka [2] – 9 óra

Ezen az ágon a papíron két legerősebb játékos jutott az elődöntőbe, hiszen a 2. kiemelt Sabalenka és a 4. kiemelt Gauff is hozta a kötelező győzelmeket.
Kettejük közül a fehérorosz nyújtotta a meggyőzőbb teljesítményt, nem volt 6:3-nál szorosabb szettje a torna során.
picture

Coco Gauff nyerte meg a 2023-as US Opent, az amerikai lány belépett a Grand Slam-bajnokok klubjába

Az egymás elleni mérlegben viszont érdekes módon az amerikai jobb (4-2), ráadásul a legutóbbi, egyben legfontosabb meccsüket is ő nyerte, pár hónapja a US Open döntőjében találkoztak.
Gauff közel sem volt annyira meggyőző ezen a tornán, mint Sabalenka, de New Yorkban is a fehérorosz volt az esélyesebb, és a téthelyzet nem a legjobbat hozta ki belőle.

Dayana Yastremska [Q] – Qinwen Zheng [12]

Ha nem is simán, de érvényesítette a papírformát Zheng, aki a US Open-negyeddöntőt követően az Australian Openen legrosszabb esetben is elődöntős lesz. Látva azonban, ki áll a túloldalon, biztosra vehetjük, hogy nem akar itt megállni.
Yastremska előtt egy bizonyos Emma Raducanunak sikerült a selejtezőből az elődöntőig menetelnie egy Grand Slamen, akkor ráadásul a brit lány meg is nyerte a tornát. Vajon összejön ez a bravúr az ukrán teniszezőnek is?
picture

Mérföldkő: Grand Slam-elődöntőt és top10-et is ért a fordítás a kínai lánynak - videó

A helyzete mindenképpen érdekes, hiszen a tehetségét már tinédzserként megmutatta, ám az idei Australian Opent megelőzően 2020-ban nyert utoljára főtáblán Grand Slam-meccset. Azóta nyolcszor az első fordulóban, kétszer pedig a selejtező harmadik körében kapott ki.
Mindkét lány hatalmas lehetőség előtt áll, de nagy kérdés, ki lesz a vagányabb közülük.

Mi lesz még az Australian Openen?

Szokás szerint minden mérkőzésről lesznek külön feedek az eurosport.hu-n és az Eurosport applikációban, sőt, még nagyon sok extra tartalmat is megtaláltok a honlapon. Csütörtökön a női párosok között is az elődöntőket rendezik meg.
Aki esetleg a jövőbe is belepillantana, a juniorok küzdelmein keresztül megteheti ezt.

A program

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés