Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„A legjobbat hoztuk ki egymásból” – Alcaraz örül, hogy sikerült úrrá lennie az egyik gyengeségén

Németh Dániel

Publikálva 18/01/2024 - 14:13 GMT+1

Carlos Alcaraz 6:4, 6:7, 6:3, 7:6-ra legyőzte Lorenzo Sonegót az Australian Open 2. fordulójában. A kétszeres Grand Slam-bajnok elégedetten értékelt, mivel úgy érezte, nem voltak mentális kihagyásai a meccsen, végig koncentráltan teniszezett, a meccs kulcspillanataiban pedig őrült labdamenetekre kényszerítették egymást.

Alcarazt tesztelték a második körben, végül elkerülte a döntő játszmát - videó

Carlos Alcaraz úgy érezte, stabilan játszott a Lorenzo Sonego elleni második fordulós mérkőzésen.

Richard Gasquet csak egy szett erejéig tudta megszorongatni Carlos Alcarazt, Lorenzo Sonego viszont kimondottan jó meccsre kényszerítette a világranglista-2. teniszezőt.
A spanyol azonban nem riadt meg a feladattól, és remek tenisszel válaszolt Sonego összeszedett játékára, így érthető módon elégedett volt a teljesítményével. Különösen azzal, hogy végig koncentráltan és magas szinten tudott játszani - ebben a szezonban ugyanis ezen a téren szeretne leginkább fejlődni.
„Nem éreztem úgy, lett volna olyan része a meccsnek, amikor visszaesett a játékom. A rövidítésben hihetetlenül teniszezett. Volt, hogy beütöttem egy jó első szervát, ő pedig egy nagy fogadással válaszolt rá.”
„Úgy gondolom, valószínűleg lejátszhattam volna másképp is a tie-breaket. De nagyon-nagyon magas szinten játszott. Szoros szett volt, megvoltak a lehetőségeim, de ezeket nem használtam ki, megérdemelten nyerte meg. Tovább kellett lépnem, a lehető legjobban kezdeni a harmadik szettet, amit meg is tettem."
picture

Alcarazt tesztelték a második körben, végül elkerülte a döntő játszmát - videó

"Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, szerintem mindketten nagyon magas szinten, intenzíven játszottunk. Egy kicsit trükkös volt a meccs a szél, illetve a nap miatt, nehéz volt a legjobb formánkban teniszezni."
Miután elveszítettem a második szettet, jól játszottunk, remek pontokat hoztunk ki egymásból, volt pár hot shot is. Nagyszerű meccs volt.
Alcarazra a következő fordulóban a szabadkártyás Juncheng Shang vár, aki Mackenzie McDonald után Sumit Nagalt is búcsúztatta.
„Sem edzésen, sem meccsen nem játszottunk egymással, ez lesz az első alkalom. Szerintem ez mindenkinek jó lesz, őt is beleértve. Megpróbálok majd megnézni pár meccset tőle, talán Hong Kongból, hogy egy kicsit jobban megismerjem.”
"Amennyit láttam tőle, az alapján hihetetlen játékos, készen áll a jó eredményekre. Erre kell koncentrálnom, és aztán a lehető legjobban felkészülni a meccsre."

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés