Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nyílt levél Djokovicnak: Menj haza és #maradjotthon!

Kálmán Laci

Frissítve 15/01/2022 - 12:58 GMT+1

Egy levél arról, hogy sohasem késő.

Nyílt levél Novak Djokovicnak: Menj haza és #maradjotthon!

Fotó: AFP

Kedves Novak!
Talán belül már te is úgy gondolod, jobb lett volna hagyni a fenébe ezt az egész Ausztrál Opent. Jobb lett volna el sem indulni Szerbiából, ha már ezek a nyavalyás ausztrálok ennyire szigorúak a fránya szabályaikkal.
A helyzet az, hogy még most sem késő. Tudjuk, fellebbeztél a bevándorlásügyi miniszter azon döntése ellen, mely szerint el kell hagynod az országot, de ahogy ezt a fellebbezést be lehetett nyújtani, úgy vissza is lehet vonni. Még megteheted, sosincs késő.
Persze, nagyon akarod azt a 10. Ausztrál Open-trófeát, és főleg nagyon akarod azt a 21. GS-t, amellyel Federer és Nadal elé kerülhetnél, de annyira nem akarhatod, hogy kockára tedd az egész teniszörökséged. Mert itt bizony most már a legacy a tét. Az örökség, melyet hihetetlen szorgalommal, hittel és kitartással építettél fel.
Vigye a rosseb ezt az Ausztrál Opent. Olyan állapotban vagy, hogy akárhol meglehet a 21., akár már Párizsban is. De komolyan, nem ér ennyit az egész. Persze biztos feladásként, meghátrálásként élnéd meg, ha fognád magad és hazautaznál, de lehet, hogy ez inkább egy ésszerű döntés volna. Egy olyan megoldás, amivel csökkenteni tudnád azt az arcvesztést, ami most kinéz neked.
Tegyük fel, hogy maradsz, és végül játszhatsz is a tornán. És tegyük fel azt is, hogy megnyered. Megnyered, mert a te elképesztő mentális erőddel még ezt az iszonyatosan megterhelő helyzetet is a magad javára tudod fordítani. Senki mást nem tartanánk erre képesnek, esetleg még Serenát, de lehet, hogy még őt sem.

Szóval megnyered. Nyilván úgy gondolod majd, hogy a 21 az 21. Hogy néhány év múlva a fene sem fog emlékezni erre az egész hercehurcára. Ne hidd ezt. Míg élsz, hallgathatod majd, hogy ez egy megcsillagozott Grand Slam-győzelem a számodra.

Pont azok, pont a téged utálók, és pont a Fedal-drukkerek nem fogják ezt neked soha elismerni. Pont azok, akiknek mindig is bizonyítani szerettél volna, pont azok, akiknek az ellenszenve mindig is fűtött, pont ők fogják az arcodba vágni, hogy ezt a tornát neked nem lett volna szabad megnyerned. Mert ugye nem is lett volna szabad elindulnod.
picture

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

A tieid persze elismerik majd, és hősként tekintenek rád, persze számukra eddig is hős voltál, szóval tulajdonképpen tökmindegy. Ha fogod magad és hazamész, a szemükben akkor is hős maradsz. Sőt, akkor még mártírrá is válsz, és lássuk be, ez a szerep sosem állt tőled távol.
Mégis, hogy szeretnél Federer és Nadal elé kerülni a GS-rangsorban? Trükközéssel és szabályszegéssel? Ha csak abból indulunk ki, amit te magad is elismertél, akkor itt minimum erről van szó. Hagyjuk most a múltbéli, egyébként egészen kiváló színészi alakításaidat néhány fontos meccsedről. Hagyjuk, mert úgyis azt mondanád, hogy az nem is úgy volt, meg azért is hagyjuk, mert azok bolhapiszkok a mostani balhédhoz képest.
Tényleg trükközéssel, szabályszegéssel szeretnél Federer és Nadal elé kerülni? Ha igazán magadba, az egód mögé nézel, akkor valószínűleg te is azt mondod, hogy nem. Hanem tisztán, egyenesen, fair módon. Akár már Párizsban vagy Wimbledonban.
Úgyhogy most inkább menj haza, és maradj otthon egy kicsit. Aztán térj vissza újult erővel, és bizonyítsd be, hogy te vagy a legnagyobb. Ha be tudod.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés