Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray és Raducanu is búcsúzott, hullottak a GS-győztesek és kiemeltek az Ausztrál Openen

Takács Márton

Frissítve 20/01/2022 - 13:10 GMT+1

Nincs már versenyben Melbourne-ben Andy Murray, Garbine Muguruza és Emma Raducanu sem, a második kör csütörtöki versenynapján tehát három Grand Slam-győztes is búcsúzott az Ausztrál Openen. Nem voltak biztonságban a nagyok, a legesélyesebb Daniil Medvedev azért legyőzte Nick Kyrgiost.

Andy Murray búcsúzott az idei Ausztrál Opentől

Fotó: AFP

Andy Murray, Garbine Muguruza és Emma Raducanu személyében három GS-győztes is kiesett Melbourne-ben.

Érzelmes csütörtök délután kerekedett a melbourne-i KIA Arénában, amikor Anastasia Pavlyuchenkova legyőzte a pályafutása utolsó egyes mérkőzésén pályára lépő Sam Stosurt. A 10. helyen kiemelt orosz teniszező 6:2 6:2-es sikerével bejutott a 2022-es Australian Open harmadik fordulójába. Ez egyben Stosur egyéni karrierjének végét is jelentette.
Az ausztrál bajnok továbbra is játszik párosban - idén második AO-címét célozza meg kínai partnerével, Zhang Shuai-jal -, de már előre bejelentette, hogy a hazai Slam-tornán való szereplés után abbahagyja az egyéni játékot.
"Valójában nekem is nagyon érzelmes volt; libabőrös lettem, amikor mindenki Samnek tapsolt” - mondta Pavlyuchenkova, aki a román Sorana Cirstea ellen folytatja majd. „Ő egy csodálatos ember és egyben csodálatos teniszező, úgyhogy köszönöm, Sam!
Természetesen mindig boldog vagyok, ha nyerek, még akkor is, ha rosszul játszom. De ma nem ez volt a helyzet, valójában nagyon kemény meccs volt, még akkor is, ha 6:2 6:2 lett az eredmény. Minden pontért meg kellett küzdenem."
Stosurt láthatóan meghatotta a KIA Arénában összegyűlt nagy tömegből áradó támogatás és elismerés.
"Nagyszerű volt újra itt játszani, köszönöm mindenkinek, aki eljött. Többet értem el, mint amit valaha is lehetségesnek tartottam. Úgy értem, arról álmodtam, hogy Grand Slamet nyerek, és közel olyan dolgokat teszek, mint amilyeneket tettem. Szóval, amit elértem, (amiről kisgyerekként álmodtam), azt hiszem, fenomenális. Ennél többet nem is kívánhattam volna.
Nyilvánvalóan (szeretném megköszönni) mindenkinek, aki végig velem volt ebben a 20 évben" - folytatta, és köszönetet mondott szüleinek, testvéreinek és párjának, akik a pálya szélén nézték a meccset, és remélte, hogy kislánya, Evie ébren volt, hogy végignézze a pillanatot. Az edzőimmel együtt mindannyian segítettek nekem valamilyen módon, a pályán és azon kívül is, és formáltak azzá a személyiséggé, aki vagyok."
picture

Stosur - Pavlyuchenkova - Australian Open

Búcsúzott Garbine Muguruza is, akit Alize Cornet küldött haza nagy meglepetésre, miután a francia egy óra 27 perc alatt 6:3 6:3-as győzelmet aratott a harmadik helyen kiemelt teniszező felett.
"Csodálatosan érzem magam, azt hiszem, jó meccset játszottam ma. A lelkiállapotom tökéletes volt. Úgy éreztem, mintha egy buborékban lennék." – nyilatkozta Cornet.
A kétszeres GS-győztes, ugyanitt 2020-ban döntős spanyol úgy kapott ki, hogy egy bréklabdája sem volt, ütött viszont 33 ki nem kényszerített hibát.
"Ez egy nehéz nap. Az adogatásom nem volt meg, azt hiszem, az ütéseim sem; azt hiszem, taktikailag sem hoztam a megfelelő döntéseket. Az ütéseim nem voltak pontosak és precízek; úgy érzem, a játékom sem volt olyan agresszív ma. Úgy gondolom, hogy Alize jobban játszik, amikor top játékosok ellen szerepel." - tette hozzá a a csalódott Muguruza, akinek veresége a francia karrierje 10. győzelmét jelentette egy top ötös játékos ellen.
picture

Cornet - Muguruza - Australian Open

Iga Swiatek elkerülte a hatodik kiemelt Anett Kontaveit sorsát az Australian Openen - aki már a második körben kiesett -, és sima 6:2, 6:2-vel továbbjutott. A Rebecca Peterson elleni sikerben már az új edző, Tomasz Witkorowski kinevezése is segíhetett a kulcsfontosságú teljesítménymutatók elérésében. Swiatek győzelme a svédek legjobbja, Peterson felett a hatékonyság leckéje volt, bizonyíték arra, hogy jól megy az együttműködés Witkorowskival.
"A Grand Slam-versenyek sosem könnyűek, ezért szerettem volna nagy önbizalommal kezdeni, és az eddigi két mérkőzés sokat adott nekem. Kezdem megtalálni a ritmusomat, és az időjárás is megváltozott egy kicsit, így újra hozzá kell szoknom a körülményekhez, de imádok itt lenni. Úgy érzem, a tapasztalatok birtokában könnyebb lesz alkalmazkodnom és megoldásokat találnom."
picture

Swiatek - Peterson - Australian Open

A kanadai Felix Auger-Aliassime Alejandro Davidovich Fokina ellen úgy nyert négy játszmában, hogy mindegyik szett rövidítésben dőlt el. A kilencedik helyen kiemelt kanadainak 4 óra 19 perc alatt 7:6(4), 6:7(4), 7:6(5), 7:6(4) arányban sikerült felülkerekednie a spanyolon. Auger-Aliassime 28 ászt és 83 (!) ki nem kényszerített hibát ütött a mérkőzésen, amely olyan szoros volt, mint amilyennek az eredményjelző mutatja.
picture

Davidovich Fokina - Auger-Aliassime - Australian Open

Az ötszörös melbourne-i döntős Andy Murray nem tudott több varázslatot megidézni idén Ausztráliában, mivel meglepetésre kikapott a japán selejtezős Taro Danieltől. A világranglista 120. helyezettje végig magas szinten tartotta magát, és 6:4, 6:4, 6:4-re nyert a korábbi világelső ellen, aki nem találta a ritmust, fáradtan teniszezett az első körös, öt szettes csatája után.
"Ez elképesztő. Egy ilyen meccset megnyerni, itt, sok ember előtt, különösen a Covid után – hihetetlen" - mondta Daniel a szép győzelem után. "Ez egy elképesztő szint számomra. Kicsit görcsöltem a harmadik szett elején, de próbáltam nem olyan nagy ügyet csinálni a meccsből. Fontos, de mégsem. Próbáltam érezni az energiát a testemben - néhányszor libabőrös lettem a meccs alatt. Elképesztő!"
Murray veresége azt jelenti, hogy a skót öt éve nem jutott tovább a szezonnyitó Grand Slam-tornán a második fordulóból.
picture

Murray - Daniel - Australian Open

A US Open-győztes Emma Raducanu jól kezdett, az első három játékot megnyerte, de utána a jobb kezén vízhólyagok jelentek meg. Ellenfele, a montenegrói Danka Kovinic keményen küzdött a saját hibái ellen, és három játszmában kiejtette a brit tinit, pályafutása során először jutott Grand Slam-tornán a harmadik fordulóba.
Daniil Medvedev figyelmeztető jelzést adott a mezőnynek: négy szettben legyőzte a hazai kedvenc Nick Kyrgiost és a Rod Laver Arena lármás közönségét, és bejutott a harmadik fordulóba Melbourne-ben.
"Azért jöttem, hogy megnyerjem ezt a mérkőzést, és örülök, hogy sikerült. Vicces meccs volt, mert mindketten nagyokat adogattunk. A második és a negyedik szettben a döntő pillanatokban sikerült egy kicsit jobban fogadnom a szervákat. Csak a legjobb formámat akarom hozni, jó ütéseket ütni, és remélhetőleg ez elég lesz valami nagy dologhoz." – mondta meccse után Medvedev.
picture

Kyrgios hanyag röptével fejezte be a pontot Medvedev ellen

Stefanos Tsitsipas sorozatban negyedszer került a legjobb 32 közé az Australian Openen, ahol már ott van Andrey Rublev is. A 13. kiemelt Diego Schwartzmant a szabadkártyás Chris O'Connell, míg Grigor Dimitrovot Benoit Paire búcsúztatta. A 27. kiemelt Marin Cilic négy szettben nyert a szlovák selejtezős Norbert Gombos ellen.
Az Australian Opent az Eurosporton a Porsche Centrum Budapest hozza el Önnek!

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés