Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev, Murray, Tsitsipas: nagy nevek jó meccseivel folytatódik az Ausztrál Open

Nagy Benjámin

Publikálva 17/01/2022 - 18:39 GMT+1

De láthatjuk kedden Halepet, Fernandezt, Raducanut, Sabalenkát vagy épp Świąteket is, emellett bemutatkozik a hazai közönség előtt Kyrgios, Bondár Anna pedig Pavlyuchenkova ellen próbálja meg a csodát, ami jelen esetben a továbbjutás lenne.

Pillanatkép Zverevék meccséről a 2022-es Ausztrál Openről

Fotó: AFP

A 64 mérkőzés közül kiválasztottunk öt érdekesnek, különlegesnek ígérkezőt.

Andy Murray – Nikoloz Basilashvili [21] – John Cain Arena, nem előbb, mint 5 óra

Murray hozta az egyik legnagyobb sztori a teniszvilágban az előző héten, hiszen 2019 óta először jutott ATP-torna döntőjébe. Sydneyben ugyan alulmaradt a jó formában lévő Aslan Karatsev ellen, de az utóbbi éveit, a sérüléseit ismerve már az is hatalmas szó, hogy újra eljutott erre a szintre.
"Három év után először jutottam döntőbe. Nagyon hosszú út vezetett idáig” – mondta akkor, és ennek az útnak az a Basilashvili is részese volt, akit Sydneyben 3 óra 15 perc után 6-7, 7-6, 6-3-ra vert. Tavaly, Wimbledonban is találkoztak, azt a meccset Murray 3 óra 32 perc alatt négy szettben, 6-4, 6-3, 5-7, 6-3-ra nyerte, igaz, a skót már 5-0-ra vezetett a harmadik szettben, innen tornázta vissza magát a grúz.
"Egyértelműen nagyobbat üt a labdán, mint bárki más a mezőnyben. Rengeteget kellett védekeznem és futnom, de a lábaim jók voltak, és az utolsó szettben nagyon jól adogattam” – nyilatkozta Murray a sydney-i összecsapás után, és ezúttal is ő számít az esélyesebbnek, hiszen Basilashvili az előző hat meccséből mindössze egyet tudott megnyerni, az Indian Wells-i döntője után pedig nagyon nem találja a formáját.
Mondjuk mikor máskor találná meg, ha nem most?
picture

Andy Murray

Fotó: Getty Images

Sloane Stephens – Emma Raducanu [17] – Margaret Court Arena, utolsó meccs, a Musetti-De Minaur után

Két olyan US Open-bajnoknő párharca lesz ez, akik eléggé messze vannak a csúcsformájuktól. Raducanu még mindig keresi a formáját a koronavírus-fertőzése után, a múlt héten, Sydneyben 6-0, 6-1-re kikapott Elena Rybakina ellen. Nehéz elképzelni, hogy ez megfelelő felkészülést jelentett egy Grand Slam-tornára, pontosabban arra a Grand Slam-tornára, ami élete első Ausztrál Open-indulását is jelenti.
Stephens eközben november óta még nem játszott meccset, így eléggé nagy kérdőjel, milyen állapotban van. Egyébként is hajlamos az első fordulós vereségekre, kilenc AO-rajtjából öt vereséget hozott, ráadásul 2019-ben nyert legutóbb meccset itt.
Az amerikai és a brit még sosem játszott egymással, de nehézségek ide, nehézségek oda, kiszámíthatatlan és izgalmas meccset produkálhatnak. Raducanu szeret támadni, Stephens pedig szeret védekezni – bár most lehet, hogy inkább az a kérdés, fejben melyikük lesz ott inkább…

Mikael Ymer – Stefanos Tsitsipas [4] – Rod Laver Arena, utolsó meccs, a Sanders-Sabalenka után

Ha a tavalyi harmadik fordulós összecsapásra gondolunk, akkor a görög szurkolói már a meccs elején bonthatják a pezsgőket, hiszen Tsitsipas mindössze hat játékot engedett a svédnek, és 6-4, 6-1, 6-1-re nyert, míg első találkozásuk alkalmával, 2020-ban, Marseille-ben 6-1, 6-3-ra győzött.
Ymert azonban nem lehet egy legyintéssel elintézni, pláne, ha jó napja van. Tavaly óta jól tudja ezt Hubert Hurkacz és Carlos Alcaraz is, aztán Winston-Salemben élete első ATP-döntőjét játszotta, most januárban pedig Adelaide-ben negyeddöntőzött, Thanasi Kokkinakisszal ráadásul majd’ három órán keresztül hajtották egymást.
Kérdés, Tsitsipas a könyökműtétje után hogyan tér vissza, hiszen az ATP-kupán mindössze egy egyéni és két párosmeccset játszott, igaz, a Schwartzman elleni háromszettes vereségre lehet építeni. Ha teljesen egészséges lesz, Ymernek pedig napja lesz, hosszú estére készülhetnek.
picture

Stefanos Tsitsipas - Australian Open 2021

Fotó: Getty Images

Henri Laaksonen – Daniil Medvedev [2] – Rod Laver Arena, harmadik meccs, a Świątek-Dart után

Nem sanszos, hogy a tavalyi döntős Medvedevnek bármiféle gondot is okozhat a svájci legyőzése, de ha valakire nem lehet nem figyelni ezen az Ausztrál Openen, az az orosz, hiszen a Djokovic-sztori nyerteseként a „surranópályán” talán a legnagyobb esélyese a versenynek, ráadásul a világelsőség felé is nagy lépést tehet (igaz, a torna után mindenképpen a szerb marad az első, hiszen az ATP koronavírus miatt hozott ranglistaszabályai értelmében csak február 21-én vonják le a most elvesztett 2000 pontját).
A US Openen megvolt az áttörés, először indul Grand Slam-győztesként egy GS-en, ráadásul nagyon stabilan, jó formában játszik. Laaksonennel egyszer, még 2019-ben, a Davis-kupában találkoztak, akkor két és fél óra alatt három szettben, 7-6, 6-7, 6-2-re győzött.
A svájci a 91. helyet foglalja el jelenleg a világranglistán. Melbourne-ben hangolt, szerencsés vesztesként jutott a főtáblára, végül Jaume Munar búcsúztatta a második körben.

Storm Sanders – Aryna Sabalenka [2] – Rod Laver Arena, negyedik meccs, 9 óra körül

Kicsit hasonló lenne az érzésünk, mint Medvedev esetében, hiszen a világranglista másodikjáról és egy potenciális világelsőről beszélünk, de a fehérorosz utóbbi hónapjai annyira rosszul alakultak, hogy még a fogadóirodáknál sem számít toronymagas, csak inkább magas esélyesnek (1,01 körüli oddsok helyett 1,25-szörös pénzt fizetnek a sikeréért, szemben Sanders szorzója 4 körül van).
A US Open elődöntőjében kikapott Leylah Annie Fernandeztől, aztán hamar kiesett Moszkvában, a csoportban ragadt az év végi vb-n, és mind a két adelaide-i felvezetőversenyen az első körben búcsúzott (előbb Kaja Juvan, majd Rebecca Peterson győzte le őt).
Nem csak ez, és az ausztrál közönség ereje szólhat valamennyire a 27 éves, a karrierje során sok sérüléssel bajlódó Sanders mellett, hiszen az egyik legjobb ausztrál párosjátékosként egyesben is sokat fejlődött az utóbbi időben, és bárkit képes lehet megszorítani.
picture

Storm Sanders

Fotó: AFP

Bondár Anna a 6-os pálya második meccsét játssza a 10. kiemelt, tavalyi Garros-döntős Anastasia Pavlyuchenkovával, úgyhogy természetesen rájuk is érdemes lesz figyelni.
Élő közvetítésünk hajnali 1 órakor kezdődik az Eurosport 1-en és az Eurosport 2-n, de természetesen minden fontos történés követhető honlapunkon, valamint a Playeren és az alkalmazásban is.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés