Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kyrgiosnál az a baj, ami a füle között van – állítja John McEnroe

Sergő Z. András

Frissítve 21/01/2022 - 15:12 GMT+1

Nick Kyrgios az elmúlt 10 év legtehetségesebb játékosa, akinek leginkább a top 5-ben a helye – állítja John McEnroe, hétszeres Grand Slam-győztes teniszező, az Eurosport szakértője. Az amerikai legenda arra is keresi a választ, mi lehet az oka annak, hogy ez mégsincs így.

Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

„Kedvelem Nick Kygriost mint embert, jó srác, de nehéz nézni, ahogy vergődik gyakran, mert annyira tehetséges, annyira nagyszerű a játékban. Szeretném, ha feljebb lépne, és bekerülne a legjobb öt-hat játékos közé, ahová szerintem tartozik” – nyilatkozta John McEnroe az Eurosportnak.
A ’80-as évek ikonikus New-York-i teniszezője márpedig jól ismeri az ausztrál fiút, hiszen négy alkalommal is ő volt a Laver-kupa világcsapat kapitánya, aminek munkájában Kygrios rendszeresen részt vett.
Az ausztrál tehetségéhez valóban nem fér kétség, az igazi nagy áttörés, egy komoly Grand Slam-eredmény azonban továbbra is hiányzik. Kétszer jutott el a negyeddöntőig, 2014-ben Wimbledonban, 2015-ben pedig az Ausztrál Openen, ezen kívül volt néhány nyolcaddöntős szereplése. A legutóbbi az emlékezetes, Rafael Nadal elleni összecsapás Melbourne-ben, amelyik meccs előtt, Kobe Bryant halálát követően könnyek között érkezett a pályára.
Australia's Nick Kyrgios arrives wearing a Los Angeles Lakers jersey with former basketball player Kobe Bryant's number to play against Spain's Rafael Nadal
Az idei tornán már a második fordulóban megérkezett a búcsú, igaz, az elsőszámú esélyes orosz Daniil Medvedev verte őt egy négyszettes nagy meccsen. De vajon miért nincs meg az áttörést? Miért nem elképzelhető, hogy egy jó formában lévő oroszt megverjen? Teszi fel a kérdést saját magának is, majd rögtön meg is válaszolja. „Számomra egy hiányzik ahhoz, hogy Nick legyőzze Daniilt, az a fülei között van. Minden megvan benne, nagyszerű a játéka, tenisz szempontból ő a legtehetségesebb játékos, akit az elmúlt 10 évben láttam, de azt is hoznia kell, ami ahhoz kell, hogy nap mint nap versenyben maradjon.”
Kyrgios nagyon keveset teniszezett a járvány (eddig) időszakában. Tavaly összesen 14 meccset játszott, amiből hetet nyert meg. Ezt a fajta tudatos meccshiányt nem tartotta jó ötletnek McEnroe:
„Én magam kérdeztem meg Nicket, hogy szerinte jó ötlet lenne-e egy-két felkészülési tornán játszani Wimbledon előtt, ahol rendkívül veszélyes játékos. Nem akarta elhagyni Ausztráliát. A Laver-kupán megkérdeztem Nicket, hogy mi a terve, és hogyan akarja visszanyerni az önbizalmát és a kondícióját – de ő haza akart menni, ami emberi szempontból érthető.”
Idén túl korán jött a túl nagy meccs.
Az amerikai szerint ez is visszavetett az ausztrál játékában a csütörtöki játéknapon. Ahogy ő mondta: nem maradt elég a tartályban.
Nick Kyrgios az idei Ausztrál Open első fordulójában a brit Liam Broady-t verte 6-4 6-4 6-3 arányban, a második körben azonban kikapott a világranglista második orosz Daniil Medvedevtől 7-6 6-4 4-6 6-2-re. Szabadkártyát kapott azonban a férfi páros versenyre Thanasi Kokkinakisszal, ahol a második fordulóból is továbbjutottak, pedig az első kiemelt horvát NikolaMektić – Mate Pavić párost verték két játszmában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés