Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Két GS-győztesre, Čilićre és Swiatekre is komoly meccs vár az Ausztrál Open harmadik körében

Takács Márton

Publikálva 21/01/2022 - 18:15 GMT+1

Egyre több a rangadó az Ausztrál Openen, a torna 6. játéknapján is lesz belőlük több. Szokás szerint kiválasztottunk öt olyan mérkőzést, amelyekből nagy parti lehet. Többek között Iga Swiatek és Daniil Medvedev aktuális meccsét is ajánljuk.

Daniil Medvedevre papíron könnyebb meccs vár, mint Nick Kyrgios ellen

Fotó: AFP

Simona Halep, Marin Čilić, Iga Swiatek és Daniil Medvedev személyében négy GS-győztes is pályára lép Melbourne-ben szombaton.

Iga Swiatek vs. Daria Kasatkina

Iga Swiatek a pályán kívül is elfoglalta magát: Margaret Mitchell Elfújta a szél című klasszikusát olvasta, strandolt, nézte a bálványát, Rafael Nadalt teniszezés közben, és még leendő riválisai néhány mérkőzését is figyelemmel kísérte a televízióban.
A Roland Garros 2020-as győztesének nem kellett látnia a 25. helyen kiemelt Daria Kasatkina első két fordulós mérkőzését ahhoz, hogy tudja, az orosz teniszező lendületben van.
Kasatkina elődöntőkkel nyitotta a szezont Melbourne-ben és Sydney-ben, ez utóbbin szettet sem vesztett Sofia Kenin, Elise Mertens és Garbine Muguruza ellen, mielőtt elbukott a későbbi bajnok Paula Badosával szemben.
Swiatek és Kasatkina tavaly egyszer játszott egymással, a 16 között Eastbourne-ben, és akkor az orosz három szettben győzött. A hetedik kiemelt az elmúlt két évben a negyedik fordulóig menetelt, míg az Australian Open maradt az egyetlen Slam-torna, ahol Kasatkina nem jutott tovább.
picture

Swiatek - Peterson - Australian Open

Daniil Medvedev vs. Botic van de Zandschulp

Csak egy embernek sikerült szettet lopnia Daniil Medvedevtől, amikor az orosz tavaly New Yorkban első Grand Slam-címét szerezte. Szombaton ez a teniszező - a 26 éves Botic van de Zandschulp - zsinórban másodszor találkozik a második kiemelttel major-tornán.
Az 56. helyen rangsorolt holland - aki a US Openen első GS-negyeddöntőjébe jutott - jól járt, amikor Richard Gasquet 4:6 6:0 4:0-s állásnál visszalépett a második fordulós összecsapásuk során.
Medvedev Nick Kyrgiost búcsúztatta az előző körben, és meccsről meccsre, tornára bizonyítja, hogy per pillanat ő a világ legjobb formában lévő, és talán már a világ jelenlegi legkiválóbb teniszezője, aki az idei Ausztrál Open toronymagas esélyese.
picture

"Szerintem a hangulat fantasztikus volt" - a Kyrgios-Medvedev meccs összefoglalója

Aryna Sabalenka vs. Marketa Vondrousova

Az adogatóhibákat figyelembe véve - két mérkőzésen 31 kettős hibát vétett - Aryna Sabalenka megtalálta a módját, hogy túlélje az első két fordulót a három számjegyű ranglistás játékosok ellen.
Storm Sanders és Wang Xinyu ellen olyan kirobbanó volt a fehéroroszok egész pályás játéka, hogy még akkor is vissza tudott jönni, hogy befejezze a melót, amikor az egyik legnagyobb fegyvere besült.
"Már sok tapasztalatom van abban, hogy szerva nélkül játszom, és azt mondogattam magamnak: ’Elég ütésed van ahhoz, hogy akkor is megnyerd a meccset, ha nem tudsz szerválni’, szóval azt hiszem, ez a fajta mentalitás segített abban, hogy játékban maradjak, és segített megtalálni az adogatásomat." – mondta Sabalenka.
Ez a lehetőség nem sokáig fog fennállni, ha nem kezdi megtalálni a a szerváit a magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben, beleértve a harmadik fordulóbeli ellenfelét, a 31. helyen kiemelt balkezes Marketa Vondrousovát.
A cseh az első két fordulóban jól játszott, és eddigi négy találkozójukból kettőt megnyert Sabalenka ellen, de utóbbi a legutóbbi, tavalyi miami összecsapásukon a legjobb formáját hozta.
picture

Sabalenka - Wang - Australian Open

Felix Auger-Aliassime vs. Dan Evans

Az utolsó, még versenyben lévő brit, Dan Evans mindössze egy órát és 48 percet töltött a pályán azért, hogy másodszor is bejusson a harmadik fordulóba a Melbourne Parkban.
A 24. kiemelt mindössze hét játékot veszített a belga David Goffin, a korábbi világranglista 7. helyezettje ellen, Arthur Rinderknechhel szemben játék nélkül jutott tovább.
Ez szöges ellentétben áll a fiatalabb, kilencedik kiemelt Felix Auger-Aliassime eddigi útjával. A US Open-elődöntősnek három óra 43 percre volt szüksége Emil Ruuusuvuori legyőzéséhez, és négy óra 23 percre ahhoz, hogy elkerülje az ötödik szettet Alejandro Davidovic Fokina ellen.
A páros már egyszer összecsapott ezen a helyszínen, a tavalyi Australian Openhez vezető Murray River Open döntőjében. Evans akkor szerezte meg első címét, míg a kanadai a vereséggel 0-7-re állt a tour döntőiben.
picture

Davidovich Fokina - Auger-Aliassime - Australian Open

Andrey Rublev vs. Marin Cilic

Medvedev honfitársa, Andrey Rublev a Covid miatt későn került ki az orosz ATP-kupa-csapatból, de az első két melbourne-i meccsén így is alig veszített gémet.
A gyors Rublev mindent vagy semmit agresszivitása a kemény pályákon a legmegfelelőbb, de a korábbi US Open-bajnok Marin Čilić ellen próbára lesz téve.
Az ötödik kiemelt 4-1-es mérleggel rendelkezik a korábbi világranglista-3. ellen, és az összes győzelmét ezen a borításon aratta, köztük kétszer a tavalyi Masters 1000-es versenyeken, Cincinnatiben és Miamiban.
Simona Halepre a US Open-győztes Emm Raducanut búcsúztató Danka Kovinic vár, a negyedik kiemelt Stefanos Tsitsipas a Grigor Dimitrovot kiejtő Benoit Paire-rel találkozik, a 11. helyen rangsorolt Jannik Sinner pedig az Andy Murrayt felülmúló Taro Daniellel meccsel majd.
picture

Rublev - Berankis - Australian Open

Az Australian Opent az Eurosporton a Porsche Centrum Budapest hozza el Önnek!

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés