Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic ügyét elcseszték, ennek nem lett volna szabad megtörténnie

Kálmán Laci

Frissítve 16/01/2022 - 21:48 GMT+1

Nem sokkal azután, hogy megszületett a végső döntés arról, hogy Novak Djokovic nem vehet részt az Ausztrál Openen, elkezdtek jönni az első reakciók is a teniszvilágból. Elmondta véleményét mások mellett Andy Murray, Nick Kyrgios és Greg Rusedski is. A kommentek többségében diplomatikusak, de abban egyetértés van, hogy ennek nem lett volna szabad megtörténnie.

Novak Djokovic, tête baissée, a perdu son combat judiciaire contre l'Australie.

Fotó: Imago

Novak Djokovic elindult haza, maga mögött hagyta Ausztráliát. Lassan átadhatjuk magunkat a tenisz élvezetének, de előbb nézzünk néhány reakciót versenytársaktól, korábbi bajnokoktól.

Elsőként Andy Murray véleményét hoznánk, aki szinte együtt nőtt fel Djokoviccsal, gyakorlatilag kamaszkoruk óta járnak együtt versenyről versenyre.
„Novak egy olyan valaki, akivel már 12 éves korunk óta ismerjük egymást” – mondta Murray a BBC-nek. „Egy olyan valaki, akit tisztelek, és akivel nagyon sokat játszottunk egymás ellen. Nem jó, hogy ilyen helyzetbe került, ahogy az sem, hogy fogvatartották.”
„Ez senkinek nem volt így jó, és remélem, hogy soha sehol nem lesz többé ilyen, ahogy abban is bízom, hogy máskor majd sikerül mindent jó időben, előre elrendezni.”
Olyan érzésünk van, hogy itt minden a legutolsó pillanatban történt, ezért lett ebből egy ekkora szarshow.
Nick Kyrgios reakciója azért is érdekes, mert ők évek óta fasirtban vannak Djokoviccsal. Ez a vízum-hercehurca azonban némiképp váratlanul egy oldalra sodorta őket, pontosabban az ausztrál volt az, aki, tán életében először a szerb mellé állt. A bíróság döntését követően Kyrgios mindössze csak egy ikonnal reagált a Twitteren. Egy arcát a kezébe temető férfi ikonjával.
A francia Alize Cornet is egyértelműen Djokovic mellé állt.
„Túl keveset tudok ahhoz, hogy megítéljem a helyzete” – írta Cornet.
Azt tudom, hogy Novak az első, amikor ki kell állni a játékostársak mellett, most azonban egyikünk sem állt ki mellette. Légy erős, Nole.
Az általában Djokoviccsal szövetségben lévő John Isner és Vasek Pospisil ezúttal is a világelső mellett foglalt állást.
„Nole mindig egy klasszis volt, és az is marad” – fogalmazott Isner. „Az én könyvemben ő egy abszolút legenda, aki nagyon sok jót hozott milliók számára szerte a világon. Ez így nincs rendben.”
„Napirenden volt itt egy politikai szál, a közelgő választások, ami aligha lehetett volna nyilvánvalóbb” – írta Pospisil. „Ez nem az ő hibája.”
Ő nem erőszakkal tört be az országba, és nem is ő hozta a szabályokat. Ő arra is készen állt, hogy otthon maradjon.
Ausztrália az első ország, amely megkövetelte az oltást a játékosoktól, de valószínűleg nem az utolsó. Úgyhogy, ha nem indul el párbeszéd és egyeztetés a kérdésben, hasonló helyzet máskor is előállhat. Greg Rusedski eléggé leegyszerűsítette a dolgokat, szerinte ezt az egész zűrzavart könnyedén el lehetett volna kerülni.
„Ha az Ausztrál Open és Victoria állam kormánya megmondta volna előre, hogy nincs olyan, hogy valaki orvosi különengedéllyel részt vehet a tornán. Meg kellett volna mondaniuk, hogy csak kétszeresen oltottként indulhat valaki a versenyen. Ez miért nem így történt?”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés