Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A nagyszájúak csatája: Medvedev Kyrgios ellen, Stosur hazai búcsúturnéja is folytatódik

Minich Réka

Publikálva 19/01/2022 - 20:43 GMT+1

Az Australian Open negyedik napja is tartogat izgalmasnak ígérkező meccseket. Pályán a nőknél Sabalenka, Swiatek és Kontaveit is, a férfiaknál pedig Tstitsipast és Andy Murrayt is nézhetjük.

Australian Open : Feature Medvedev vs Kyrgios

Fotó: Eurosport

Nick Kyrgios - Daniil Medvedev [2]

Rod Laver Arena, 9 óra
Kétség sem férhet hozzá, hogy ez lesz a nap legszórakoztatóbb mérkőzése. Nick Kyrgios már két meccsen túl van hazai pályán. Az első, egyéni mérkőzésén teljesen megőrült a közönség, biztosan ez várható most is.
Ellenfele a jelenlegi egyik legjobb keménypályás játékos, Daniil Medvedev lesz, aki a torna legnagyobb esélyesei közé tartozik. Az orosz magabiztosan várja a második fordulót:
“A tavalyi US Open óta tudom, hogy képes vagyok egymás után, 7 jó meccset lehozni. Ehhez persze kell az is, hogy olyankor is tudjak nyerni, amikor éppen nem a legjobbamat nyújtom. Tudom, hogy az eddigi két, egymás elleni meccsünket Nick nyerte, de azóta más játékos lettem. Nagyon rég volt az utolsó meccsünk, azóta sok minden változott, mindketten máshol tartunk a pályafutásunkban. Bármi is lesz a vége, ez a meccs nem olyan lesz, mint a korábbiak. Tudom, hogy a közönség nem fogja megkönnyíteni a helyzetemet, Nick mindig nagyon jól játszik Melbourne-ben.
Az emberek imádják nézni, még ha utálják a játékát, akkor is.
Hiszek magamban, ha hozom, amire képes vagyok, akkor nyerni fogok.”
picture

Kyrgios párosban is brillírozott

Kyrgios is tisztában van vele, hogy nem ő számít az esélyesnek, de ez őt inkább doppingolja:
“Rohadt nagy meccs lesz. Jelenleg Daniil a világ legjobbja, már nagyon várom, hogy pályára léphessek ellene.
Az ilyen meccsek miatt imádok teniszezni.
Úgy érzem, hogy az ilyen meccsek mindig feldobnak, bennem van, hogy bebizonyítsam, hogy a világ legjobbjai ellen is képes vagyok nyerni. Nem azt várom, hogy nyerjek, de kimegyek, játszom a saját játékom és élvezni fogom a hangulatot."

Grigor Dimitrov [26] - Benoit Paire

3. pálya, a nap harmadik meccse
A veteránok párharca; mindketten túl vannak már a 30-on, több, mint 15 éve járják a Tourt és mindketten messze járnak pályafutásuk legjobb világranglista pozíciójától.
Dimitrov egy elődöntős szerepléssel a háta mögött érkezett meg az év első Grand Slamjére, ráadásul az utolsó 17 meccséből 12-t megnyert.
Benoit Paire igazi hangulatember, ráadásul ismét koronavírus fertőzés zavarta meg a felkészülését, ami meg is látszott az erőnlétén. Az első fordulóban 5 szettre volt szüksége a továbbjutáshoz, korábban pedig még soha nem tudott az Australian Openen nyerni top 30-as játékos ellen.
A mérkőzés győztese nagy valószínűséggel Stefanos Tsitsipas ellen készülhet a következő körben.

Taylor Fritz [20] - Frances Tiafoe

John Cain Arena, nem korábban, mint 3 óra
Amerikai házimérkőzésre is sor kerül az Australian Open negyedik versenynapján. Fritz erősen zárta a tavalyi évet, és az év elején sem veszített a jó formájából. Az ATP Kupán sikerült megvernie Cameron Norrie-t és Felix Auger-Aliassime-ot is, az első fordulóból pedig szettveszteség nélkül ment tovább.
Frances Tiafoe egy hosszú, ötszettes meccsen van túl, de ennek ellenére nem lehet előre leírni. Mindig képes a látványos megoldásokra, tavaly az év második felében pedig 4-szer is sikerült nyernie top 10-es játékos ellen.
Eddigi felnőtt pályafutásuk során 3-szor játszottak egymás ellen, de most lesz az első meccsük Grand Slamen. Utoljára 2019-ben Fritz nyert, de nehéz lenne abból a meccsből bármilyen következtetést levonni.

Anastasia Pavlyuchenkova [10] - Sam Stosur

Kia Arena, nem korábban, mint 3 óra
Pavlyuchenkova már nem tartozik a legfiatalabbak közé, mégis most éli pályafutása legjobb korszakát. 30 évesen, tavaly játszhatta első Grand Slam-döntőjét Párizsban, most pedig eddigi csúcsként, világranglista 11-ként érkezett Ausztráliába.
Sam Stosur közben már a búcsúturnéján vesz részt, hazai pályán készül az utolsó egyéni versenyére. Már az első fordulóban is óriási szeretet kapott az ausztrál szurkolóktól, nem lesz ez másképp, a következő, potenciálisan utolsó meccsén se. Most a korábbi párospartnere ellen nem lesz könnyű dolga.
“Természetesen nehéz meccs vár rám. Anastasia a világ legjobbjai közé tartozik, tavaly nagyon jó évet zárt. Rajtam semmi nyomás nincs, csak az a célom, hogy élvezzem a játékot.”

Felix Auger-Aliassime [9] - Alejandro Davidovich Fokina

Kia Arena, a Pavlyuchenkova - Stosur meccs után
A fiatal kanadai jó formában érkezett meg az év első Grand Slamjére, miután a válogatottal megnyerték az ATP Kupát, de az első fordulóban majdnem elcsúszott a banánhéjon. A finn Ruusuvuori ellen 5 játszma kellett a továbbjutáshoz, ráadásul a második szettet 0-ra vesztette el Auger-Aliassime.
“Nem volt egyszerű meccs, meg kellett szoknom a változó körülményeket. Az elején nagyon görcsös voltam, a negyedik szettre kezdtem megtalálni a játékomat. Az önbizalmamnak nagyon jót tett, hogy sikerült nyernem.”
A kanadaira kemény ellenfél vár, nem lesz könnyű dolga, ha ismét szeretne eljutni a torna végéig. A spanyol Davidovich Fokina tavaly a negyeddöntőig jutott a Roland Garroson, azóta viszont kicsit visszaesett a formája. Jelenleg éppen befér a legjobb 50 közé a világranglistán, ráadásul nem is a kemény borítás a kedvence.
Az Australian Opent az Eurosporton a Porsche Centrum Budapest hozza el Önnek!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés