Könnyen lehet, hogy Federer, Nadal, és Djokovic már nem fog együtt szerepelni egyetlen tornán sem.

Roger Federer valószínűleg kihagyja az Ausztrál Opent, de edzője, Ivan Ljubičić szerint nem kell még a svájci legenda visszavonulására gondolnunk.
Federer 18 hónapon belül harmadik térdműtétje után lábadozik, 2021-ben mindössze 13 mérkőzést játszott. A 40 éves játékos azóta nem lépett pályára, hogy júliusban három szettben kikapott Hubert Hurkacz ellen a wimbledoni negyeddöntőben.
Tenisz
Djokovic kétarcú szezonja: karrierje legnagyobb sikerei közé beékelődött pár nagy pofon is
04/12/2021 15:47
A korábbi világelső a januári melbourne-i tornán sem fog szerepelni, legalábbis erre lehet következtetni edzője, Ivan Ljubičić szavaiból. „Úgy gondolom, hogy nagyon kevés esélyünk van” – mondta Ljubičić a Stats Performnak.
"Még mindig lábadozik, és ismerve őt, biztos akar lenni abban, hogy a tornagyőzelemért játszhat, és 100%-os állapotban akar lenni.
Úgyhogy szerintem az ausztrál nyílt bajnokság jelenleg nem reális lehetőség. De lépésről lépésre fog haladni, mert már 40 éves, és türelmesnek kell lennie. Nem tud olyan gyorsan felépülni, mint korábban.
Ljubičić megjegyzései csapásként érik az Ausztrál Open szervezőit, akik abban reménykedtek, hogy a „nagy hármas” náluk vesz részt Grand Slam-tornán még egyszer utoljára.
Az is kérdéses, hogy Novak Djokovic indul-e Ausztráliában. Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke szerint ugyanis csak a teljesen beoltott játékosok és szurkolók léphetnek be a Melbourne Parkba, Djokovic pedig még nem árulta el oltási státuszát. Az Ausztrál Tenisz Szövetség közölte, hogy a kérdésben jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal.

Federer az elveszített wimbledoni negyeddöntő óta nem lépett pályára

Fotó: AFP

Rafael Nadal közben azt állítja, célja, hogy ott legyen Melbourne-ben a 2022-es év első Grand Slam-viadalán. Így lehet, hogy ő lesz hármuk közül az egyetlen. Éppen ezért kérdés, vajon lesz-e még olyan Grand Slam-torna, ahol mindhárman jelen lesznek.
Pozitívumként Ljubičić azt nyilatkozta, hogy arra számít, hogy Federer valamikor jövőre visszatér.
Hozzátette: „Beszéltünk, és garantálom, hogy vissza akar térni a teniszezéshez. Amikor úgy dönt, hogy abbahagyja, akkor visszavonul, de nem hiszem, hogy ez hirtelen fog megtörténni.”
Forrás: Eurosport
Davis Cup
A horvátok nyerték a balkáni szuperrangadót, Djokovicék a pároson véreztek el
03/12/2021 21:41
Australian Open
Djokovic lehet az oltásellenesek plakátfiúja, ha kihagyja az Ausztrál Opent
03/12/2021 11:45