Sascha Zverev 2020-ban mindössze két labdára volt attól, hogy Grand Slam-győztesnek mondhassa magát, de végül jóbarátja, Dominic Thiem nyerte meg a US Opent. Zverev az Australian Open előtt adott interjút Boris Beckernek a német Eurosport podcastjében, ahol szóba került a karantén, Djokovic, valamint a Ferrerrel és a Team 8-el való szakítás is.


Az Australian Openre érkező játékosoknak 14 napot karanténban kellett tölteni, ami sok konfliktust szült. 72 játékos teljes szobafogságra kényszerült, mások közben Adelaide-ben saját teniszpályával rendelkező házakban készülhetnek. Zverev a szerencsésebbek közé tartozik, hiszen napi 5 órára elhagyhatja a szállodáját:
„Minden pálya kisebb edzőközpontként működik, a hotelből elvisznek minket és vissza is hoznak. Ez összesen fél óra, sajnos az utazás is beleszámít az 5 órába. A pályára érve fél órát melegítünk és erősítünk az edzőteremben, aztán két órát ütögetünk. Utána még van időnk enni is, aztán indulunk vissza. Mindenhol rendőrök ellenőriznek minket, hogy betartjuk-e a szabályokat, de szerintem ezzel nincs is gond. Muszáj figyelembe vennünk, hogy egy olyan országban versenyezhetünk, ami nagyon komoly áldozatokat hozott, hogy legyőzzék a járványt. Ha ők kibírták, mi is ki fogjuk ezt a rövid időt. Minden főtáblára jutó játékos minimum százezer dollárt tehet zsebre, szerintem sokan vannak, akik több időt is karanténban töltenének ennyiért. 
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
Sokan panaszkodnak az étkezések miatt, de őszintén az éljátékosok el vannak kényeztetve. Szinte mindig csak 5 csillagos hotelekben vagy éttermekben eszünk, alig kell valamit magunknak intézni. Ha nem tetszik a kaja, akkor lehet máshonnan is rendelni, nem hiszem, hogy ezen kéne kiakadnunk.”

Zverev megvédte Djokovicot


„Én is mehettem volna, Adelaide-be Thiem edzőpartnereként, de nem éreztem volna fairnek. Ők annyival vannak jobb helyzetben, hogy a teljes 5 órát edzésre tudják fordítani, az edzőterem a szállásukon van. Nyilván nem indulunk egyenlő feltételekkel, de ez ellen nem tudunk mit tenni. Mindenki Novakot támadta, de szerintem nem ő a hibás. Szimplán kiállt a társaiért, és ő küldte el a levelet, amiben tolmácsolta a társai kéréseit. Nem kéne ezért keresztre feszíteni. Sajnos a közhangulatnak nem tett jót, hogy kikerült ez a levél. 
A torna esélyesei Nadal, Djokovic és Thiem, egész egyszerűen azért, mert ők többet tudtak készülni. A férfiak kicsit jobb helyzetben vannak, a lányok közül többen kerültek a szigorú karanténba. Az idei évben a célom, hogy végre Grand Slamet nyerjek. Nyilván minél többet szeretnék nyerni, de a fő hangsúly a nagy tornákon van.”
Becker úgy érzi, csinálhat akármit Djokovic, úgyis kritizálni fogják | Eurosport
Boris Becker szerint igazságtalanul támadják a játékosok védelmében és érdekében felszólaló Novak Djokovicot. A világelső szerb korábbi edzője azon az állásponton van, hogy egykori tanítványa már nem igazán tud olyat tenni, ami elnyeri az emberek tetszését. Ezt jelzi szerinte, hogy még egy olyan ügyben is elő tudják venni, amelyben egyébként igaza van.

Szakítás az edzővel és a menedzsmenttel


„Daviddal még az ATP Finálé után beszéltük meg, hogy át kell gondolnunk a jövőt. Ő szeretne több időt tölteni a családjával, ami a korona miatt nehéz. Ha eljön velem egy tornára, akkor utána 2 hétre karanténba kerül, így viszont nem tud a feleségével és a gyerekeivel lenni. Nehéz volt a szakítás, mert az apukámon kívül vele voltam a legjobb viszonyban az edzőim közül. A személyiségünk passzolt egymáshoz, így könnyű volt vele dolgozni. Sajnálom, hogy így alakult, de megértem, hogy most a család a legfontosabb. Nem tudom, mit hoz a jövő, de szeretném ha még dolgozhatnánk együtt.”
„Sajnos a járványhelyzet miatt kellett szakítanom a Team 8 csapattal is. Egy versenyre 2-3 embert vihetünk magukkal, amibe a menedzser már nem fér bele. Így viszont nem látom értelmét az együttműködésnek, szeretnék jobban belefolyni a napi ügyekbe is. Mostantól ifj. Sergej Bubka és Mischa intézi a dolgokat. Mischa nagyon jól kommunikál az emberekkel, Sergej pedig még edzőpartnernek is beáll néha.”

A 2021-es tervek


„Idén fog megszületni a gyermekem, mi már tudjuk a nemét, de ezt nem szeretném elárulni. Életem fénypontja, hogy hamarosan apa lehetek. Egyre fontosabbnak tartom, hogy a fiatalok felnézzenek rám. Németországot tartom a hazámnak, annak ellenére, hogy világpolgár vagyok. Hamburgban születtem, oroszok a szüleim, most meg Monte Carlóban élek. Nagyon várom már, hogy a válogatottban pályára léphessek az ATP Kupán.”
Az ATP Kupa második kiírásának döntőjét február elsejétől rendezik Melbourne-ben, ahol a német csapatban pályára lép Sascha Zverev is. A válogatott edzője Mischa Zverev lesz, az A csoportban Szerbia és Kanada ellen lépnek pályára.
eurosport.de
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44