Péntektől véget ér a kötelező kéthetes karantén az ausztrál nyílt bajnokságra érkezett teniszezők számára.

A mintegy 960 játékos, edző és kísérő három melbourne-i hotelben töltötte az elmúlt 14 napot, és helyi idő szerint pénteken 18 órától kezdték el kiengedni őket. A "felszabadítási" folyamat vasárnapig tart attól függően, hogy az érintettek melyik napon szálltak le Ausztráliában.
Ha a verseny előtt is ez lett volna a szabály, el sem utazom Ausztráliába | Eurosport
Hidegzuhanyként érte a teniszezőket, amikor kiderült, hogy tömegével kell szigorított karanténba vonulniuk, és még edzés céljából sem hagyhatják el a szobáikat. Az elégedetlen játékosok szerint a versenyt megelőzően még sokkal lazább feltételeket ígértek nekik, és csak a helyszínen közölték velük, hogy időközben új szabályokat is hoztak.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
A játékosok érkezésük óta napi öt órára edzhettek, az a 72 balszerencsés viszont, aki fertőzött személlyel utazott egy repülőgépen, még ennyi időre sem hagyhatta el a szobáját. Mostantól viszont valamennyien szabadon mozoghatnak a városban és a környéken. A világranglistán 48. Richard Gasquet-t az elsők között engedték ki, és nem sokat gondolkodott a "kinti" programon:
"Franciaországban minden étterem zárva van, úgyhogy örülök, hogy itt vagyok, és be is ülök valahová vacsorázni"
- jelentette ki a Davis Kupa-győztes játékos.
A pozitív tesztet szolgáltató öt résztvevőre azonban további "szobafogság" vár egy erre a célra elkülönített hotelben.
A szigorú járványügyi előírások eddig kifizetődtek Ausztráliában: Új-Dél-Wales államban 11, az Australian Opennek otthont adó Victoriában pedig 22 napja nem találtak új fertőzöttet. Az országban tavaly március óta mindössze 22 ezren adtak pozitív tesztet, és 909-en hunytak el a betegségben.
MTI
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44