Pozitív lett az egyik melbourne-i karanténhotel alkalmazottjának koronavírus tesztje, így több mint 500-an - köztük teniszezők - újra karanténba kerültek. Ez a helyzet az Ausztrál Open előkészületeire is hatással lehet, hiszen amellett, hogy a felvezetőversenyeken meccsek maradhatnak el, a Grand Slam-torna személyzete is érintett.


Victoria állam hatóságai sürgősségi intézkedéseket rendeltek el azt követően, hogy a Grand Hyatt hotel egyik alkalmazottja koronavírusos lett. A helyi idő szerint este fél 11-kor közzétett közlemény szerint mostantól ismét kötelező lesz zárt térben a maszkviselés, a magán jellegű összejövetelek maximális létszámát pedig 15 főben határozták meg. Egyelőre bizonytalan, hogy mindez hogyan hat az öt napon belül kezdődő Ausztrál Openre, mindenesetre játékosokat, edzőket és szervezőket is minősítettek közeli kontaktnak.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
Ez azt jelenti, hogy ők - nagyjából 5-600 ember - egészen addig karanténban lesznek, amíg negatív tesztet nem produkálnak. A Grand Hyatt hotel a legelőkelőbb a három karanténhotel közül, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel topjátékosokat is érint a korlátozás.
Daniel Andrews miniszterelnök szerda este megerősítette, hogy egy 26 éves helyi férfi észlelte magán a tüneteket, a teszteket követően pedig kiderült, valóban megfertőződött a vírussal. "Nagyjából 500 vagy 600 emberről van szó, játékosok és szervezők, és még mások, akiket közeli kontaktnak nyilvánították. Egészen addig izolálva lesznek, amíg nem produkálnak negatív tesztet, ezt a munkát holnap hajtjuk végre. Ez azt jelenti, hogy hatással lehet a felvezetőtornák programjára. A mostani szakaszában azonban a verseny egészére nem."
A politikus elmondta, hogy fontosnak tartják a versenyek zökkenőmentes lebonyolítását, azonban az emberek biztonsága és egészsége nagyobb prioritást élvez jelen helyzetben, ami gyors reakciót követelt a hatóságoktól. "Egyetlen esetet találtunk. Nagyon keményen fogunk dolgozni annak érdekében, hogy a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk a számot. A döntést meghoztuk, és úgy folytatjuk a jövő héten, ahogyan tudjuk" - jelentette ki. Azt is elárulta, holnap reggel nyolckor kezdik a tesztelést, a fertőzött férfi kontaktjait pedig már kutatják.
A helyzetet nem könnyíti meg, hogy a Melbourne Parkban egyszerre hat teniszversenyt rendeznek, és csak a csütörtöki játéknapon 62 mérkőzést kellene lejátszani. Amennyiben ezek egy részét halasztani kell, az könnyedén káoszt eredményezhet, hiszen a melbourne-i felvezetőtornáknak február 7-én, egy nappal az Ausztrál Open kezdete előtt kellene zárulniuk. Szerda estig a Tennis Australia nem adott ki közleményt a hatóságok döntésével és annak esetleges következményeivel kapcsolatosan.
Frissítés (15:30): Cikkünk megjelenését követően nem sokkal az Australian Open hivatalos közleményben jelezte, elmaradnak a csütörtökre tervezett mérkőzések. 
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44