Bár nem lehettek nézők a stadionban, Nick Kyrgios és Thanasi Kokkinakis a körülményekhez képest kifejezetten jól szórakoztak az Ausztrál Open szombati játéknapján. A Lloyd Harris és Julian Knowle elleni páros meccs alatt is, és az azt követő sajtótájékoztatón is.


Azok után, hogy mindketten játszottak egy kőkemény ötszettest, de alulmaradtak Stefanos Tsitsipasszal, illetve Dominic Thiemmel szemben, koncentrálhattak a párosra. Úgy készültek, hogy nézők előtt, hatalmas biztatás közepette lépnek majd pályára, ám végül be kellett érniük az üres stadionnal. Ez azonban nem zavarta meg őket, lazán, oldott hangulatban játszottak, és nyertek is 6:2, 6:4 arányban egy olyan mérkőzésen, ami sokkal inkább egy grundmeccsre, semmint egy Grand Slam-találkozóra emlékeztetett. 
"Rendkívül izgatottak voltunk, hogy majd rengeteg őrült rajongó előtt játszhatunk"
- mondta
Kyrgios
.
"Óriási lett volna, nagyon nagy durranás, de így is jó azért, hogy átmozgattuk magunkat, és hogy nyertünk."
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
Stílszerű volt már az is, ahogy a meccs kezdődött. Még azelőtt, hogy beleütöttek volna az első labdába, kaptak egy figyelmeztetést a vezetőbírótól időhúzásért. Nem hagyták el ugyanis időben a széküket. Kyrgios és Kokkinakis persze reklamáltak, mondván, ők arra vártak, hogy jön majd egy 'Time' a székbírótól. A figyelmeztetés természetesen érvénybe lépett, igaz, a meccsen ennek aztán nem lett különösebb jelentősége.
"Arra vártunk, hogy majd mondod, hogy 'Time' vagy valami"
- szállt vitába
Kyrgios
.
"Úgyhogy nem adhatsz nekünk figyelmeztetést. Mondhattad volna azt is, hogy 'Na, készen álltok, srácok?'. De jó, mindegy, a lényeg, hogy jó munkát végzel. Szép munka, haver."
Nick és Thanasi a pályán kívül is jó haverok, így aztán nem meglepő, hogy a hülyéskedés a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is folytatódott. A sajtó képviselőit is legalább annyira elszórakoztatták, mint saját magukat. Kokkinakis azt mondta, hogy tök jól elpoénkodtak a labdamenetek közt, és hogy a beszélgetéseik tartalma nagyjából 1 százalékban volt csak taktikai jellegű.
"Nem tudom, miről beszélsz"
- reagált
Kyrgios
.
"Sok mindenről dumáltunk, taktikai dolgokról is."
"Oké, volt taktika is, de a nagy része csak baromkodás volt"
- akart kiegyezni
Thanasi
, de ezzel csak feldobta a magas labdát a haverjának.
"Ami engem illet, foglalt vagyok, ő meg folyamatosan a csajozásról szövegelt nekem"
- mondta
Kyrgios
.
"Ez nem igaz, csak szívat most, de az a lényeg, hogy jól éreztük magunkat"
- próbálta menteni a menthetőt
Kokkinakis
.
Kyrgios egyébként úgy tűnt, Djokovicot (esetleg Tsitsipast?) gúnyolva örült a győzelmüknek. A kézfogást követően térdre rogyott, és minkét kezét ökölbe szorítva mímelte az ünneplést az üres stadion előtt. 
A következő körben a Wesley Koolhof/Lukasz Kubot kettőssel, a torna negyedik kiemelt párosával találkoznak. 
részben Yahoo Sports
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44