A különböző közösségi felületekre (a panaszok mellett) egyre-másra kerülnek fel a 

karanténedzésről

 készített, többnyire rövid videók. Stefanos Tsitsipas még ennél is tovább ment: a hobbiyoutuber görög egy tízperces adást szentelt annak, hogy bemutassa, hogyan teltek az első napok a szállodai szobájában. Egy dolog biztosan kijelenthető: mellette nehéz unatkozni.


Stefanos Tsitsipas nagyon sok szempontból kilóg a tucatsportolók köréből, és nem csak átlagon felüli képességei és eredményei miatt. Ebben legalább ekkora szerepe van megnyerő személyiségének, sajátos világlátásának és humorának, valamint az időnként furcsa és nehezen értelmezhető, mégis sablonmentes nyilatkozatainak. Ezekkel együtt, sőt, talán épp ezek miatt lehet a következő érában a férfi tenisz egyik arca: könnyű azonosulni vele, ráadásul aktívan és jól aknázza ki azokat a felületeket, amelyeken keresztül a fiatalabb generációt meg lehet szólítani.

Elröppent egy év


Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
Azon, hogy egy Z generációs fiatal jó barátságot ápol a közösségi médiás tartalmakkal, aligha kell csodálkozni, ám Tsitsipas ennél sokkal többet ad a követőinek. A topjátékosok között egyedülálló módon saját YouTube-csatornát üzemeltet, amelynek már 169 ezer feliratkozója van. Ide mindenfélét feltölt, kezdve az utazásairól készített beszámolókkal egészen a mélyebb (vagy annak szánt) tartalmakig. Legújabb videója is kicsit ilyen lett: időnként viccel, máskor az élményeiről beszél, hogy aztán hirtelen az idő múlásáról kezdjen eszmefuttatásba.  

Ezt látja a szobájából Tsitsipas.

Fotó: Eurosport

"Jó reggelt, Melbourne! Ez az első napom a karanténban. Nem gondoltam volna, hogy ezen megint át kell esnem egyszer. De ez nem rajtunk múlik. Olyan, mintha tegnap lettünk volna a legutóbbi Melbourne-ben, őrület, milyen gyorsan telik az idő. Tisztán emlékszem, hogy egy évvel ezelőtt voltam itt, de nem tűnik egy évnek. Mert volt az AusOpen, Rotterdam, Marseille, Dubaj, és aztán leállt a szezon. Játszottunk egy kicsit az USA-ban szeptemberben, visszamentünk Párizsba a Roland Garrosra, volt pár európai verseny, most pedig itt vagyunk" - állapította meg.

Az ételek


Ha egyetlen, nagy központi motívumot kellene megnevezni, amely összeköti a különböző történetszálakat, az egyértelműen az evés lenne. Hősünk már a videó legelső snittjében közli a nézővel, hogy ő bizony éhes, szerencsére egy épp arra járó futár még épp megmenti az éhhaláltól a jobb sorsa érdemes görög sztárt. Ahhoz képest, hogy az ételek minőségére a kezdetektől fogva sok panasz érkezett (például a hideg szusi és a hideg gyümölcssaláta miatt), Tsitsipas magától értetődő könnyedséggel küzdi le ezeket a határokat. Hogyan?
Meglepő a válasz: azt rendel magának, amit csak akar.

Ételek. Minden mennyiségben.

Fotó: Eurosport

A közös étkezéseknek és igazából a videónak is, Jerome Bianchi az igazi sztárja, akivel egy szobán (ami technikailag kettő) osztozik Tsitsipas. Bianchiról, amellett, hogy ő a görög fiziója, az derül ki, hogy kifejezetten vicces ember, és az sem különösen zavarja, hogy egy szál köntösben videózza a lelkes tanítványa. Egy ponton egyébként megjegyzi az asztalon tornyosuló ételhalom láttán: sokkal jobb egy görög emberrel dolgozni, mint az amerikaiakkal vagy az angolokkal. "Azért egy perui sem lenne rossz" - teszi hozzá bölcsen az éhes Tsitsipas.

Az edzés


Két vicces jelenet között azért - mintegy, a szurkolók megnyugtatására - megmutatja, hogy az étkezéssel megszakított videóvágás mellett szokott ő edzeni is. Teniszezni sajnos nem láthatjuk, bár a gyenge wifi miatt káoszba fulladó FaceTime-beszélgetés során Apostolos kíméletlenül nekiszegezi a kérdést fiának: ugyan követi-e a matracán gyakorló Pablo Cuevas példáját? Mivel hősünk nem éri el az uruguayit - az a szemét technika - ezért jobb híján biciklizni látjuk. Erre viszont szükség van, mert azt a sok kalóriát mégiscsak le kell dolgozni valamikor.

És dolgozni dolgozol-e, Stefanos?

Fotó: Eurosport

Ami azt illeti: Bianchi e tekintetben is ellopja a show-t. Az egyébként is feltűnően jó kondiban lévő fizió az ajtókeret segítségével végez erősítő gyakorlatokat, így mutatva a példát a tanítványnak. Ami működik is, elvégre - amint azt Tsitsipas bátorkodik is megjegyezni - Bianchi pont van annyira elfoglalt a saját edzésével, hogy a görög lazíthasson egy kicsit, ő viszont példamutatóan felpattan a bringájára, hogy kondiban tartsa magát. Ezt követően leleplezésre kerül az egész videós bejegyzés legnagyobb rejtélye is.

DE MIÉRT NINCS PÓLÓ TSITSIPASON?!


Nagyon jól tudjuk, hogy ha Tsitsipason múlna, a mérkőzéseit is egy testére rajzolt Adidas-logóval játszaná le, amennyiben ezzel megoldható lenne, hogy póló nélkül menjen ki a pályára. Sajnos/szerencsére (ezt mindenkinek az egyéni ízlésére bíznánk) a tenisz konzervatívabb sport annál, hogy ilyesmit megengedhessen magának, vagyis a görög is kénytelen a meccseken kívül hódolni a félpucérkodás iránti szenvedélyének. Ott viszont előszeretettel él ezzel, így a rutinos néző nem is csodálkozik azon, hogy póló csak elvétve tűnik fel a videóban.
Az már valódi csavar a történetben, hogy ennek előzménye is van, és mindjárt valódi eredettörténetet kapnak Tsitsipas viharvert pólói,  elérve ezzel a vlog legmegrázóbb pontjára, mintegy alátámasztandó, micsoda megpróbáltatásokon ment keresztül a görög teniszsztár. Tsitsipasnak ugyanis azért nincs pólója, mert mindegyik piszkos volt, és mindet leadta a szálloda mosodájának! Az már csak utólag üt szöget a néző fejében, hogy ez talán csak egy zseniális marketinghúzás Tsitsipas részéről.

Ugyanis már a videó legelején felhívja a figyelmet arra, hogy a ST-logóval ellátott termékekből már olyan zsákokat is gyártanak, amelyben a szennyes ruhákat lehet tárolni. Milyen cseles!  


Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44