Az Australian Open szervezőinek újra kell tervezniük a külföldi teniszezők elszállásolására kiszemelt karanténhotelt, mert az abban lévő apartmanok tulajdonosai perrel fenyegetőznek.


Az év első Grand Slam-tornája a tervek szerint február 8-án rajtol Melbourne-ben.
A ausztrál szövetség és a kormány szervezésében a versenyre érkező játékosok a Westin Melbourne luxushotelben töltötték volna a 14 napos kötelező karantént, de a terv kedden megbukott, mivel a szállodában lévő apartmanok tulajdonosai panaszt tettek, hogy velük nem egyeztettek, ezért jogi útra terelik az ügyet.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46

westinmelbourne.jpg

Fotó: Eurosport

A hotel ezt követően közleményben tudatta, hogy a teniszezőket és stábtagjaikat egy másik szállodában fogják elszállásolni.
A játékosok várhatóan január közepétől érkeznek majd Ausztráliába, miután már egy héttel az AO rajtja előtt is rendeznek tornákat a Melbourne Parkban. A férfiak világranglistáját vezető Novak Djokovic és a 20-szoros GS-tornagyőztes Rafael Nadal például azt tervezi, hogy pályára lép a február 1. és 5. között sorra kerülő ATP Kupa csapatversenyben, ami azt jelenti, hogy legkésőbb január 16-án meg kell érkezniük a helyszínre.
MTI
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44