Jó napja volt a hazaiaknak ma az Ausztrál Openen, továbbjutott ugyanis Ashleigh Barty, Alexei Popyrin, Alex de Minaur, Christopher O'Connell, Sam Stosur és Daria Gavrilova is. És továbbment még valaki, Thanasi Kokkinakis, akinek a győzelméért valószínűleg sok teniszrajongó szorított szerte a világon.


A még mindig csak 24 éves Kokkinakis először 2014-ben hívta fel magára a figyelmet, amikor alig 17 évesen mérkőzést nyert hazája Grand Slam-tornáján. Ezt a bravúrt egy év múlva megismételte, sőt, abban az évben a Roland Garroson két fordulót is tudott menni. 
Azóta azonban folyamatosan sérülésekkel bajlódott és mononukleózissal is küzdött. Amikor éppen jól volt, akkor mindig jelezte, hogy itt van, figyeljünk rá. Így volt ez például 2018 tavaszán is, amikor legyőzte Roger Federert a Miami Openen. Az elmúlt hat évben mindössze egy Grand Slam-meccset tudott nyerni, a 2019-es US Openen, de a második körtől akkor is vissza kellett lépnie. 
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
Hat Ausztrál Opennel azután, hogy legutóbb mérkőzést nyert Melbourne-ben, ezúttal a koreai Soonwoo Kwon ellen lépett pályára az első fordulóban. A meccset rettentően simán, 6:4, 6:1, 6:1 arányban megnyerte, és ezután, teljesen érthető módon elöntötték az érzelmek. Már kezet fogni is szinte sírva ment fel a hálóhoz, néhány perccel később pedig már potyogtak is a könnyei.
Sőt, elismerte, hogy néha mérkőzés közben is a sírás kerülgette.
"Nyilván nem akartam közben arra gondolni, hogy mi lesz, ha megnyerem a meccset, de mégis ez járt a fejemben már a mérkőzés eleje óta"
- mondta
Kokkinakis.
"Harmadik szett 5:0-nál  már hallottam, ahogy morajlik a közönség, és ahogy tapsolnak. Ekkor indultak meg bennem igazán az érzelmek."
"Annyi minden van a háttérben, annyi minden kell ahhoz, hogy az ember vissza tudja magát küzdeni erre a szintre. És ezzel csak nagyon kevesen vannak tisztában. A csapatom, a családom, a barátaim. Persze, hogy elérzékenyültem."
Kokkinakis azt mondja, nagyon izgatott volt amiatt is, hogy Stefanos Tsitsipasszal játszhat a következő fordulóban. Úgy fogalmazott, hogy két közönségkedvenc csap majd össze csütörtökön. Már persze, ha a görögöt a mai eléggé bizarul elsült interjúja után még kedvencnek lehet tekinteni. 
Jól mutatja, hogy az ausztrál milyen mélyről jön vissza, hogy még ruhaszponzora sincs. Jelöletlen fekete szerelésben lépett ma pályára.
"Elmentem az egyik bevásárló központba, vettem hatdolláros pólókat. Kényelmes volt, ennyi. Úgyhogy maradt ez."
Kokkinakis két nap múlva megmérkőzhet Tsitsipasszal. Nehéz megmondani, mennyi esélye lesz, de az tuti, hogy mindenét kiteszi majd a pályára. 
És az is biztos, hogy újra lesz majd ruhaszponzora is. Hacsak nem ragaszkodik, akár kabalából is a mostani fekete szerkóhoz. 
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44