Az Ausztrál Open 7. játéknapjának 

első felében

 csillaghullást is láthattunk, Garbine Muguruza két meccslabdája közül egyiket sem tudta értékesíteni, Naomi Osaka fordított és nyert a tavalyi döntős ellen. A US Open-győztes Dominic Thiem tankja kiürült, Grigor Dimitrov három szettben - közte egy 6:0-t is kiosztva - ütötte ki az osztrákot. 

Serena Williams pedig három játszmában jutott tovább Aryna Sabalenka ellen.

Naomi Osaka világosan megmutatta, hogy 2019 után idén is szívesen megnyerné az Ausztrál Opent. Két mérkőzéslabdát hárítva diadalmaskodott a negyedik forduló első rangadóján az egykori világelső Garbine Muguruzával szemben. A döntő szettben 3:5-re és 15:40-re állt, onnan fordított, amikor a hálónál gratuláltak egymásnak a spanyollal, Muguruza láthatóan nagyon dühös volt. Szinte hihetetlen, de ezelőtt még sosem játszottak egymással, elsőre mindkettőjük számára igen emlékezetes, 1 óra 55 perces partit hoztak össze. 

Osaka-AusOpen-min.jpg

Fotó: Eurosport

Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
"Úgy érzem, nem tudtam, mire számíthatok, mert még soha nem játszottam vele, csak azt tudtam, hogy nehéz lesz. Kicsit megfélemlítve éreztem magam, mert tudtam, hogy nagyon jó formában érkezett erre a meccsre. 
Tudom, hogy ma valószínűleg sok ki nem kényszerített hibát ütöttem, 
de ezt valószínűleg meg kellett tennem, mert nem igazán tudtam rövid labdákat adni neki, mert befejezte azokat. Úgy gondolom, hogy egy éve ilyenkor nem tudtam volna megnyerni ezt a mérkőzést. Annyi minden járt volna a fejemben a pályán, hogy ez megakadályozta volna a meccs megnyerését vagy a probléma megoldását." -
nyilatkozta Osaka a győzelem után.
"Összességében szerintem nagyon jó meccs volt. Nagyon sok remek pontot szereztünk. Természetesen kissé csalódott vagyok, mert 5:3-nál mérkőzéslabdáim voltak. Soha nem jó érzés elveszíteni egy meccset, amelyről úgy érzi az ember, hogy egy másodperc alatt megváltoztathatja. De a tornán összességében jó érzéssel, általában nagyon jó érzéssel hagytam el a pályát."
- értékelt vereségét követően 
Muguruza
.
A hétszeres AusOpen-bajnok Serena Williams karrierje során már 13. alkalommal negyeddöntős Melbourne-ben, miután 6:4, 2:6, 6:4-re legyőzte a hetedik kiemelt Aryna Sabalenkát. A két játékos első egymás elleni találkozóján Williams nyugodtsága, kiegyensúlyozottsága és sokoldalúsága hozott sikert. 
"Majd' mindegyik gémnél, amit elveszítettem, azt éreztem, hogy közel voltam, hogy megnyerjem. Nem mindegyiknél, de a legtöbbnél igen. A fontos pontoknál arra volt szükségem, hogy jobban játsszak. Tudtam, hogy képes vagyok rá. Még mindig nem értem el a csúcsformámat. Ezen a ponton készen állok bármelyik játékosra. Ez mégis csak egy Grand Slam-torna negyeddöntője lesz. Többször jutottam el idáig, mint hogy meg tudnám számolni az alkalmakat. Számomra 
ez a helyes hozzáállás." -
mondta Serena Williams. 
Sokba került Dominic Thiem számára, hogy két napja 3 óra 21 perces, öldöklő csatában fordított 0-2-es hátrányból Nick Kyrgios ellen. Olyan sokat kivehetett belőle az a mérkőzés, hogy vasárnapra kifogyott a nafta. Grigor Dimitrov ugyanis esélyt sem adott neki 6:4, 6:4, 6:0-ra diadalmaskodva söpörte le a pályáról a torna tavalyi finalistáját. Így az osztrák lett az első, aki Melbourne idei első három kiemeltje közül búcsúzott. A bolgár negyedik alkalommal jutott a negyeddöntőbe az Ausztrál Openen.
"Megpróbáltam a játéktervemre fókuszálni. Koncentrált és higgadt maradtam a meccs alatt. Nagyon örülök, hogy bejutottam a nyolcaddöntőbe. 
Úgy gondolom, hogy nagyszerűen felkészültem erre a tornára, megfelelő iramot diktáltam, 
keményen dolgoztam a pályán kívül. 
Azt hiszem, Dominic küzdhetett valamivel, amiről nem tudok, d
e az a lényeg, hogy jól
 összpontosítottam és nyugodt voltam. 
Dominic rendkívüli játékos, és szívesen játszom ellene." - nyilatkozta Dimitrov.
Thiem mindössze öt (!) pontot nyert a 21 perces harmadik szettben, majd rendkívül sportszerűen értékelt. 
"Szerintem néhány dolog kombinációja okozta a vereséget, néhány apró fizikai probléma, plusz egy nagyon rossz nap, valamint az a tény, hogy Grigor nagyszerű játékos. Ha jó formában van, akkor nagyon nehéz játszani ellene, különösen a mostanihoz hasonló gyorsabb körülmények között. Kívánom neki, hogy nagy áttörést tudjon elérni a Grand Slamen, mi
ndenképpen megérdemelné. Nem akarok kifogásokat keresni, de az a helyzet, hogy én sem vagyok gép. Úgy értem, néha szeretnék az lenni, de akadnak nagyon, nagyon rossz napok. Amint nincs ott az ember 100%-osan a pályán ezen a szinten, akkor előfordulhatnak ilyen eredmények." 
kommentálta búcsúját 
Thiem
.
A torna egyik legnagyobb meglepetésembere most már biztosan Aslan Karatsev. A selejtezőből induló 27 éves orosz 0-2-ről fordítva diadalmaskodott a korábban Denis Shapovalovot kiejtő Felix Auger-Aliassime ellen. 3 óra 25 percen át gyűrték egymást, Karatsev a hetedik olyan teniszező az Open Éréban, aki Grand Slam-bemutatkozásán bejutott a nyolcaddöntőbe.
"Az elején nagyon nehéz volt vele játszani. Nagyon jó játékos, és nagyon gyorsan játszik. Két szett kellett ahhoz, hogy megtaláljam a megfelelő játékmódot ellene. 
Jól érzem magam. Természetesen kissé fáradt vagyok. De mit tehetnék? Mindent beletettem ebbe a meccsbe. Boldog vagyok." - értékelte bravúrját Karatsev.
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44