A koronavírus-járvány miatt a következő öt napban nézők nélkül folytatódik Melbourne-ben az ausztrál nyílt teniszbajnokság.


A szigorú döntésre azért volt szükség, mert Victoria államot péntek éjféltől lezárták, ugyanis a világjárvány Nagy-Britanniából származó vírusvariánsa 13 embert fertőzött meg Melbourne-ben.
Craig Tiley versenyigazgató megerősítette, hogy a pénteki programból hátralévő mérkőzésekre még bemehetnek a nézők, szombattól azonban - egyelőre öt napig - zárt kapuk mögött folytatódik a Grand Slam-torna, a játékosok pedig szombat reggeltől buborékban lesznek, ahogyan az elmúlt hónapokban szinte minden tornán.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
"Az elmúlt öt nap egyedülálló élmény volt számukra, a következő öt napban pedig visszatérnek ahhoz, amit már ismernek" - magyarázta Tiley.
Melbourne-ben tavaly 112 napon át tartó, szigorú lezárás volt érvényben, amelynek köszönhetően a napi 700-as esetszámot nullára csökkentették.
Az év első Grand Slam-tornája a tervezetthez képest három héttel később kezdődött, ráadásul a játékosoknak, illetve a szakmai stábok és a háttérszemélyzet tagjainak - több mint ezer résztvevőnek és közreműködőnek - két hetet karanténban kellett tölteniük.
A Melbourne Parkba naponta legfeljebb 30 ezer nézőt engedtek be - ez körülbelül a fele a szokásos látogatottságnak -, de csütörtökön csak 21 ezren voltak.

000_92T6LR.jpg

Fotó: Eurosport

MTI
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44