A nemzetközi szövetség (ITF) elutasította a pozitív doppingtesztet szolgáltató Dajana Jasztremszka fellebbezését, amelyet játékjogának felfüggesztése miatt nyújtott be, így az ukrán teniszező nem indulhat a februári Australian Openen - adta hírül az 

insidethegames.biz

 portál.


Az ITF január elején közölte, hogy a női világranglista 29. helyezettjének november 24-én, versenyen kívül adott vizeletmintájában a tiltólistán szereplő meszterolonra bukkantak. Ez az anabolikus szteroid növeli a tesztoszteron (férfi nemi hormon) szintjét a szervezetben. Jasztremszka - aki a fellebbezése előtt közösségi oldalán visszautasította a doppingvádat - eddig három WTA-tornán diadalmaskodott, a 2019-es wimbledoni bajnokságon pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
A 20 éves játékos felfüggesztése ellenére elutazott Ausztráliába, balszerencséjére azonban olyan repülőjárattal, amelynek utasai között megérkezéskor több pozitív koronavírus-esetet azonosítottak. Így egyike lett annak az összesen 72 játékosnak, aki kéthetes szigorú karanténba került Melbourne-ben.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
Az idei nyílt ausztrál bajnokságot - a pandémiához kapcsolódó biztonsági lépések részeként - a korábban megszokott januári időponthoz képest a szervezők három héttel későbbre halasztották, így azt a tervek szerint február 8. és 21. között bonyolítják le.
MTI
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44