Novak Djokovic 

megszólalt

, szándéka szerint a Melbourne-ben lévő, szigorú karanténra kényszerült 

játékostársak érdekében

. Mondandójáért számos 

kritikát

 kapott. Vannak azonban olyanok, akik azért elégedetlenek, mert az Adelaide-ben lévő, 

kivételezett helyzetű

 játékosok, mint például Rafael Nadal hallgatnak.


Guido Pella nem tartozik mostanság a kifejezetten szerencsés játékosok közé. A dolog onnan indul, hogy a tavalyi US Open előtt karanténra kényszerült, mert a fiziója pozitív koronavírus-tesztet produkált. Az argentin egyike volt azoknak, akiknek rendkívül nehéz körülmények között kellett felkészülnie az amerikai Grand Slamre. 
A története Melbourne-ben folytatódott. Pella ugyanis azon gépek egyikén utazott Ausztráliába, melyen találtak covid-pozitívra tesztelt utast. Ez ugye azt jelentette, hogy ismét várt rá egy szigorú karantén. 
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
A világranglista 44. helyén álló teniszező egy podcastben mesélt a sérelmeiről. Ebből kiderült, hogy nem maga a karantén volt az, ami feldühítette, hanem az Adelaide-ben lévő, sokkal lazább szabályok között készülő hat játékostársának, mások mellett Rafael Nadalnak és Dominic Thiemnek a hallgatása.
"Djokovic erkélye nagyobb, mint az én egész szobám, de ő legalább mondott valamit" -
hangsúlyozta Pella.
"Rendkívül meglep, hogy
Rafael Nadal
és
Dominic Thiem
 egyaránt hallgatnak. 
Ők Adelaide-ben vannak, mi Melbourne-ben, és hallgatnak, bár Djokovic legalább törekszik. Nem tudom, hogy később, mi lesz, de egyelőre ez van. Nem ártottak nekem vagy ilyesmi, mert senkinek nem kell mondania semmit, de amilyen szinten Thiem és Nadal hallgat a karanténról, az nem tetszik nekem. Vannak különböző vélemények, és ez így is van jól."
"A szervezők egyértelművé tették, kik számítanak igazán. Azok a játékosok, akik Adelaide-ben vannak."
Azt fontos hozzátenni, hogy Thiem időközben beszélt a Melbourne-ben lévőkről az egyik interjújában. Azt mondta, úgy érzi, nincs nagy különbség a karanténok között.
"Kiváltság itt lenni Adelaide-ben, de azért nem olyan nagyon nagy előny" - mondta
Thiem
. "Ugyanannyit edzhetünk, amint azok, akik Melbourne-ben vannak. Annyi, hogy nincs akkora zsúfoltság, mi itt kevesebben vagyunk. Leszámítva azokat, akik az extra kemény karanténban vannak, eléggé hasonlóak a körülményeink."
Nem csak Pella, Taro Daniel is beszélt a bosszúságáról. Elmondta, hogy jó néhány játékos elégedetlen a két karantén közötti egyenlőtlenségek miatt. 
"Nehéz ezt elfogadni, mert bár a különbség mindig ott van, de most kifejezetten hangsúlyos" -
fogalmazott
Daniel
.
"Ráadásul semmiféle negatív figyelmet nem kap az a bánásmód, amiben ők részesülnek, összehasonlítva azzal, amiben mi."
Igazságos-e, hogy Nadallal és Djokoviccsal kivételeznek Ausztráliában? | Eurosport
Mert az, hogy kivételeznek, az nem kérdés. Hat játékos: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Serena Williams, Naomi Osaka és Simona Halep ugyanis nem Melbourne-ben tölti a 14 napos karantént - mely az Ausztrál Opent kötelezően megelőzi - hanem Adelaide-ben, melyért cserébe egy bemutatótornát kell majd játszaniuk.
Craig Tiley, az Ausztrál Open versenyigazgatója szerint ez a különbségtétel része a biznisznek.
"Ne feledjük el, hogy ők a topjátékosok" - mondta
Tiley
. "Úgy vélem, hogy ha a sportágad legjobbja vagy, Grand Slam-bajnok, akkor ez a dolgok természetes velejárója, akkor jobb bánásmódban részesülsz."
Pella egyébként azt is elmondta, hogy sokkal jobban kezeli a helyzetet, mint tavaly, a US Openen.
"Az első nap jött a harag, de tanultam a tavalyiból, úgyhogy most jobban viselem. Tisztában voltunk a protokollal, ami a pozitív esetek után következett, sokan azonban félreértették. Úgy jöttünk ide, hogy elfogadjuk a játékszabályokat. Tudjuk, hogy Ausztrália egyike azon országoknak, amelyek a legjobban kezelték a járványt. A legkevésbé sem akarjuk kockára tenni az ő eredményeiket."
részben Tennis Now
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44