A férfi tenisz világranglistán második Rafael Nadal úgy érzi, hogy kisebb sérülése nem jön teljesen rendbe a hétfőn rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságra.


A korábbi világelső, 20-szoros Grand Slam-bajnok spanyol sztár hátfájdalma miatt kedden nem lépett pályára az ATP-kupa első fordulójában - majd lemondta a pénteki részvételt is -, és később közölte: még mindig messze van attól a szinttől, amely az év első GS-tornáján szükséges.
"Nem arról van szó, hogy rosszul érezném magam, vagy ne tudnék játszani. Javult az állapotom, de még így sem vagyok olyan formában, hogy teljes intenzitással küzdhetnék egy meccsen" - közölte. Hozzátette: mivel soha nem volt a Grand Slamek megszállottja, most elsősorban arra koncentrál, hogy egyáltalán pályára tudjon lépni az Australian Openen, és ha ott nem megy jól a játék, a szezon akkor is folytatódni fog a számára.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
Nadal és Roger Federer 20 GS-sikerével holtversenyben áll az örökrangsor élén. A svájci klasszis térdműtétjei miatt nem indul az év első GS-tornáján, és tervei szerint majd csak a március 8-án kezdődő dohai versenyen tér vissza. A spanyol teniszező így melbourne-i győzelme esetén egyedüli első lehetne a ranglistán. Nadal ötször jutott fináléba az ausztrál nyílt bajnokságon - legutóbb 2019-ben -, de csak egyszer, még 2009-ben ünnepelhetett.
MTI
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44