Novak Djokovic aggasztó sérülését illetően nagyon sok a kérdés, Rafael Nadal ellenben pozitívan nyilatkozott állapotáról. A spanyol hátproblémákkal érkezett az Ausztrál Openre, de a harmadik fordulóban végre javulást érzett.


Rafael Nadal kicsit megizzadva, de szettveszteség nélkül, 7:5, 6:2, 7:5-re győzte le a brit Cameron Norrie-t az Ausztrál Open harmadik fordulójában. A mérkőzést követően elárulta, hátproblémái miatt nem ez volt élete legkönnyebb hete, de úgy érzi, egyre kevésbé hátráltatja ez a játékban. A harmadik fordulóban érezte először, hogy javult állapota, reméli, az Ausztrál Open második hetében is bírja erővel.
"A hátam nem lett jobb napról napra, de ma jobb volt. Ez az első nap, hogy javulást észlelek. 15 napja nem használtam a normális szervámat, ma volt először, hogy a megszokott mozdulatot végeztem. Tegnap nem edzettem, csak ma reggel a bemelegítésnél alkalmaztam a normál mozdulatokat. Nem szerváltam rosszul, de tudok ennél jobban is"
- nyilatkozta Nadal.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
Tizenkét játékot elcsentek előle, de Nadal ott van a nyolcaddöntőben | Eurosport
Utolsóként Rafael Nadal és Fabio Fognini biztosította a helyét a nyolcaddöntőben a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
A spanyol hozzátette, a Norrie elleni győzelem nagyon fontos volt számára, boldog, hogy problémái ellenére viszonylag simán jutott el a torna második hetéig. 
"Ez egy fontos győzelem volt számomra. De az a legnagyobb siker, hogy a hátam jobban van, ez a legfontosabb."
Nadal hetek óta küzd hátproblémákkal, az ATP-kupán nem is vállalt mérkőzést emiatt. Az Ausztrál Openen is érzett fájdalmat, ezért az első fordulókban változtatnia kellett szervamozdulatán, csak most, Norrie ellen tudott visszatérni szokásos szervajátékához. Nadal 74%-ban meg is nyerte pontjait saját adogatása mögött. 
A 20-szoros Grand Slam-bajnoknak szüksége is van arra, hogy jól szerváljon, a nyolcaddöntőben az a Fabio Fognini lesz az ellenfele, aki korábban tréfálta már meg Grand Slam-tornán a spanyolt. Fognini a szezon előtt arról beszélt, hogy éhesebb a sikerre, mint valaha, a Nadal elleni mérkőzés mindenképp jó teszt lesz ebből a szempontból az olasz számára. 
"Sokszor játszottunk már, és párszor le is győzött. Sérülések után jött ide, úgyhogy éhes egy jó eredményre. Fognini az egyik legtehetségesebb játékos a Touron, nagyon sok mindenre képes. Ha jól játszik, kétségkívül ő az egyik legveszélyesebb ellenfél. Fantasztikus győzelmet aratott egy remek teniszező ellen, ( Alex De Minaur - a szerk.), úgyhogy nagyon kemény mérkőzést várok. Remélem készen állok majd rá"- mondta el Nadal. 
via atptour.com
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44