A mérkőzés alatt tudta meg az Ausztrál Open selejtezőjének negyedik kiemeltje, Denis Kudla, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, legalábbis ezt állítja ellenfele. Az amerikai egy játékkal a meccs vége előtt kapta a hírt, kiszerválhatta még a találkozót, de ezután kénytelen volt visszalépni a tornától.


A szigorú ausztrál járványügyi szabályozások miatt Dohában zajlik az Australian Open selejtezője. A negyedik kiemelt Denis Kudla a korábban francia színekben versenyző, 2021-től Marokkót képviselő Elliot Benchetrit ellen lépett pályára. 6:4, 5:3-mas vezetésnél kapta meg a hírt, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Bencherit egy videóbejegyzésben beszélt az esetről, és megjegyezte, ha 5:3-nál ő nyerte volna a játékot, leléptették volna Kudlát. Az amerikai azonban behúzta ezt a game-t, és így 6:4, 6:3-ra övé lett a találkozó. A következő fordulóban viszont már nem léphet pályára, azonnal karanténba vonult, és visszalépett a versenytől.
„5:3-nál jött meg az eredmény. Ha 5:3-nál megnyertem volna a játékot, és 5:4 lett volna, továbbjutottam volna a második fordulóba”
- állítja Bencherit az Instagram-oldalán.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
The full story is here : https://t.co/X3TvhMrmkq— Tennis Majors (@Tennis_Majors)
Kudla következő ellenfele a tizenéves ausztrál, Dane Sweeny lett volna, aki a visszaléptetés miatt mérkőzés nélkül jutott a következő fordulóba, ahol már a főtáblára kerülés a tét.
Az Ausztrál Teniszszövetség megerősítette, hogy a koronavírus-fertőzés megjelent a játékosoknál a selejtezőben, az érintett teniszezőket visszaléptették a tornától, és karanténhotelben helyezték el őket. Kudla mellett a világranglista-139. argentin Francisco Cerundolo is pozitív tesztet produkált. Egyelőre még kérdéses, hogy a kontaktkutatást követően hány játékost érintenek az esetek.
Felmerül a kérdés, miért a mérkőzés alatt érkezett meg a teszt eredménye. A korábbi világranglista- 64., 2015-ben Wimbledonban Nadalt emlékezetes találkozón legyőző, Dustin Brown az esetre reagálva megjegyezte, hogy az ígértnél jóval hosszabb időt vesz igénybe, hogy megkapják teszteredményüket.
„Ez a második teszt volt, amelyet minden játékos tegnap csinált meg. Azt mondták, hogy a várható eredmény 8-14 órán belül érkezik, a legtöbb esetben ez nem igaz, rengeteg játékos várt az első teszt eredményére a szobájában több mint 24 órán át. A második tesztet tegnap reggel 9 körül csináltam meg, a mérkőzésem 4 órakor kezdődött, de az emailt az eredményemről ma kaptam meg délelőtt 11 óra körül, ez nem 8-14 óra”
- jegyezte meg Twitteren a rutinos teniszező.
It Was The 2nd Test, That All Players Did Yesterday... Even Tho It Was Said That „The Expected Turnaround Time Is Approximately 8-14 Hours“, This Hasnt Been True For Most Cases... A Lot Of Players Were Waiting On Their First Test Results (In Their Rooms) For Over 24h.. https://t.co/kcOr2zKmWN— Dustin Brown (@DreddyTennis)
via
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44