Az Eurosport állandó szakértője, Mats Wilander szerint Novak Djokovic rögtön az első fordulóban megmutatta, milyen jó formában van, talán még erősebb is, mint az elmúlt években. Wilander a sajtótájékoztatón teljesen összetört Monfilsra is kitért, szerinte eljött az idő, hogy a járványt megszenvedő teniszezők pszichológushoz forduljanak. Justine Henin úgy gondolja, a világranglista-11. francia teniszezőre nehéz hetek várnak, pozitív impulzusokra van szüksége, hogy kimásszon a gödörből.


Mats Wilander az Eurosport Cube stúdiójában részletesen beszélt arról, mi történhetett Gael Monfilsszal, miért fakadt sírva a francia teniszező a sajtótájékoztatón, egyáltalán miért nem megy neki a játék. Mint ismert, az általában mindig laza és vidám Monfils ötszettes vereséget szenvedett az Ausztrál Open nyitókörében a finn Emil Ruusuvuoritól, majd a sajtótájékoztatón könnyeivel küszködve számolt be arról, hogy teljesen elveszítette önbizalmát, egy szörnyű rémálomban érzi magát, olyannyira nem sikerülnek neki a mérkőzések. Mats Wilander szerint a francia teniszező számára különösen nehéz lehetett a karantén, és az elmúlt fél évben komoly nehézségeket okozott neki, hogy nézők nélkül kellett pályára lépnie.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
„Gael Monfils nagyon nehéz helyzetben van. Ő egy társas lény, és szeret nagy közönség előtt teniszezni. 2020 borzalmas év volt az olyan emberek számára, mint Gael Monfils, akik szeretnek szocializálódni, és azt hiszem, ez a tenisszel is így van. Már tavaly beszéltünk arról, hogy ki lesz az, aki jól kezeli ezt a helyzetet. Együttérzek az olyan játékosokkal, mint Gael Monfils, Nick Kyrgios, Benoit Paire, vagy Fabio Fognini, akiknek nagyon nagy szükségük van a közönségre. Gaelnak 2019-ben jó éve volt, és felfogadta Günter Bresniket, az egyik legkeményebb edzőt a mezőnyben. Szóval azt hiszem, Gael pozitív maradhat, keményen kell dolgoznia, mert szeretnénk viszont látni őt.”
„Tudjuk, hogy Gael karanténban volt, tudjuk, hogy a barátnője, Elina Svitolina is karanténban volt, de nem lehettek együtt, ez már épp elég kemény. Még sosem láttam, hogy Gael így reagált volna egy sajtótájékoztatón, azután, hogy elveszít egy mérkőzést. Ez többről szól, mint a tenisz. Senkinek sem egyszerű, a játékosoknak, nekem, neked, senkinek sem. Ha kimész a pályára, könnyű fizikailag mindent kiadnod magadból, de mentálisan megfognak az érzelmek. Azt hiszem, itt az ideje, hogy a játékosok egy része elkezdjen pszichológussal dolgozni a tenisz mentális oldalán, mert elveszítettünk egy évet az életünkből, a teniszezők pedig elveszítettek egy évet a profi pályafutásukból”
- fogalmazta meg Wilander.
Serena Williams háromszoros olimpiai bajnok előtt tiszteleg, Monfils könnyekben tört ki a sajtótájékoztatón | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a Az idei Ausztrál Open első napjának magyar idő szerint hajnali programjában sztárok sora lépett pályára, Serena Williams, Naomi Osaka és Dominic Thiem is győztek. A 2016-os győztes Angelique Kerber és a tizedik kiemelt Gael Monfils viszont kikaptak. Összegyűjtöttük a legérdekesebb nyilatkozatokat.
A hétszeres Grand Slam-bajnok, korábbi világelső Justine Henin a francia Eurosport Tennis Clubnak mondta el véleményét Monfils érzelmes sajtótájékoztatójáról.
„Tavaly az első lezárások nagyon rosszul estek neki. Elveszítette a fonalat, és érezni lehet, hogy nehézséget okoz számára a visszatérés. Látszik, hogy nem volt teljesen motivált, már a Roland Garroson is feltűnő volt ez. A sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy elveszítette az önbizalmát, ez tagadhatatlan.”
Henin hozzáteszi, Monfilsnak meg kell találnia az örömöt, és újra kell építenie önmagát. Ez azért is nehéz, mert győzelmekre lenne szüksége ahhoz, hogy visszataláljon, de amíg nem hisz magában, és nincs elegendő önbizalma, addig nehezen tud egy teniszező mérkőzéseket nyerni. A korábbi világelső szerint nehéz hetek várnak a franciára.
Mats Wilander Monfils mellett a sima győzelemmel bemutatkozó, címvédő Novak Djokovicról is beszélt. Az Eurosport szakértője úgy gondolja, az idei körülmények különösen fekszenek a világelsőnek.
„Ez egy olyan pálya, ahol szeret játszani, a borítás tökéletesnek tűnik számára. Szembetűnő, hogy úgy játszik, mint az elmúlt néhány évben, újra itt van, és mintha mi sem változott volna. Ugyanaz a Novak, és ugyanolyan magas színvonalon teniszezik. Hogy jobb lett-e? Azt hiszem, talán még jobb is lett, mint korábban”
- mondta el Wilander. 
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44