Nick Kyrgios ötszettes csatában, két mérkőzéslabdát is hárítva 

győzte le

 Ugo Humbert-t az Ausztrál Open második fordulójában. Ez azt jelenti, hogy a következő körben megütközhet a US Open-bajnok Dominic Thiemmel. De vajon használ vagy árt a tenisznek az ausztrál fenegyerek?


Régóta folyik a vita arról, hogy Kyrgios vajon jót tesz-e a tenisznek. Szerintünk ez egy pillanatig sem volt kérdés, és reméljük, lassan mindenki számára egyértelmű lesz, hogy a válasz igen. Függetlenül attól, hogy lesz-e belőle nagy bajnok vagy sem.
2014 nyarán figyeltünk fel rá, amikor szabadkártyásként a negyeddöntőig jutott Wimbledonban úgy, hogy az addig vezető úton Rafael Nadalt is legyőzte. Szikrázó tehetsége sütött minden mozdulatából. Tűpontosan tüzelt csípőből, ugyanakkor irigylésre méltó ösztönösséggel és lazasággal varázsolt is, ha úgy tartotta kedve. És közben nem félt senkitől. A pályán legalábbis biztosan nem. 
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
Az, hogy 25 éves korára nem lett belőle Grand Slam-bajnok, a legkülönbözőbb okokkal magyarázható. Érzelmileg meglehetősen labilis, nem eléggé elkötelezett a sportág iránt, hol van kedve edzeni és játszani, hol nem, és sokszor a küzdeni tudással is baj van. Főleg akkor, ha csak magáért kellene, nem pedig a társaiért, a hazájáért. A tipikus ösztönös, meg nem értett zseni, akiből hiányzik a profizmus. 
Óriási csatában győzte le francia ellenfelét Kyrgios | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a A hazai közönség előtt szereplő Nick Kyrgios ötszettes csatában győzte le a 29. helyen kiemelt francia Ugo Humbert-t az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi tornájának második fordulójában. A 25 éves játékos lassacskán lendült csak bele a játékba, a világranglistán 34.
Sokáig azt vártuk, és titkon várjuk még ma is, hogy hatalmas bajnok legyen belőle. Öt éve már, hogy sorra vettük, szerintünk mi minden gátolhatja őt meg abban, hogy kiteljesedjen. Bizonyos dolgokban, úgy mint az érzelmek kezelésében, a sportág, az ellenfelek iránti tisztelet tekintetében feltétlenül előrelépett, más dolgokban viszont, például a sérülések terén rosszabb lett a helyzet. Az idő azonban telik, és a nem éppen profi hozzáállása miatt ezek a sérülések a jövőben valószínűleg még gyakoribbak és súlyosabbak lesznek. 
Ahogy föntebb már írtuk, bármire is viszi a teniszben, a sportágnak szüksége van rá. Hogy miért? Mert igazi csapatjátékos, és teljes szívével küzd az övéiért. Sőt, néha már magáért is. Tavaly Khachanov és Nadal, az idén pedig Humbert ellen az Ausztrál Openen. Mert működik a társadalmi felelősségérzete és a lelkiismerete. Szószólója volt az ausztráliai bozóttüzek elleni harcnak, és ahol tud, besegít a koronavírus-járvány elleni védekezésben is. Már csak azzal is, hogy igyekszik távolságtartással nem megfertőzni másokat, és felemeli a szavát, ha másoknál felelőtlen viselkedést tapasztal. És mert show-t csinál a pályán.
Mert mégis ki a fenét érdekelnek az összetört ütők, a káromkodások meg a pofátlan alsó szervák, amikor hatalmas tenyereseket, brutális ászokat, varázslatos röptéket és zseniális lábközöttieket is látunk tőle? Meg látjuk a tüzet a szemében és halljuk a szókimondó, szellemes, veretes nyilatkozatokat a meccsek után. Mert ő valamilyen. Hús-vér figura, jóból és rosszból összegyúrva. És ezt ő vállalja is.
Hiszi a piszi, hogy Kyrgios végre tényleg megkomolyodik | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a Valószínűleg megszámolni sem nagyon tudnánk azokat a cikkeket, nyilatkozatokat, reményt ébresztő jeleket az elmúlt évekből, melyek arról szóltak, hogy Nick Kyrgios végre beérik, megkomolyodik, megváltozik. A cikkíróhoz hasonló idealisták temérdek olyan momentumot tudnának fölidézni, amikor azt gondoltuk, reméltük, hogy végre elindult valami az ausztrálnál.
Nem tudni, lehet-e még belőle nagy bajnok. Mats Wilander szerint ehhez az kellene, hogy elkezdje megtanulni megnyerni az olyan meccseket is, mint amilyen a következő fordulóban Dominic Thiem ellen vár rá.
"Kyrgiosnak meg kell vernie Thiemet, ha szintet akar lépni"
- fogalmazott
Wilander
.
"De töltött-e vajon elegendő időt a gyakorlópályán ahhoz, hogy a mai ötszettes után készen álljon a világ egyik legjobbja ellen? Azt szoktuk ugyanis látni, hogy egy-két jó meccs után elfogy belőle a szufla. Papíron lehet esélye, olyan gyors a pálya, hogy akár szét is szerválhatja Thiemet. Neki magának is szüksége van arra, hogy bebizonyítsa, hogy képes megnyerni egy ilyen meccset."
Brutálisan nagy meccs lesz, nem létezik, hogy ne legyen az. Úgyhogy készüljünk! 
Péntek, minden bizonnyal Rod Laver Arena.
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44