A teniszezők túl vannak az elmúlt hetek ausztrál karanténkálváriáján, végre szabadon mozoghatnak, és a közösségi médiás posztok helyett a teniszpályán mutatott teljesítményükkel kerülnek a középpontba. Craig Tiley, az Ausztrál Open versenyigazgatója egy televíziós műsorban arról beszélt, a játékosok egészen érdekes kérésekkel is előálltak, volt olyan teniszező, aki macskát kért szobájába a karantén idejére.


Craig Tiley nevét évek alatt összesen nem hallottuk annyiszor, mint az elmúlt két hétben. Az Ausztrál Open versenyigazgatója elég sok kihívással szembesült az Ausztráliába érkező játékosok számára előírt kéthetes karantén alatt. Mint arról már rengeteg szó esett, a teniszezők egy része dicsérte a szervezőket, amiért ennyire ügyelnek a biztonságra, mások a körülményekre, vagy a nem egyenlő feltételek miatt panaszkodtak, de voltak olyanok is, akik viccesre vették a figurát, és szórakoztató videókkal töltötték el az időt.
Craig Tiley egy ausztrál televíziós műsorban arról beszélt, néhány játékos egészen szokatlan kéréssel állt elő. Nem nevezte meg, hogy kiről van szó, de az egyik teniszező a karantén alatt egy macskát szeretett volna szobájába, hogy két hét unatkozás helyett inkább vele játszhasson. Tiley Zoomon keresztül naponta értekezett a játékosokkal, akik itt mondhatták el kívánságaikat.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
„A legbizarabb kérés az volt, hogy küldjünk egy kiscicát a karanténszobába, és ez nem egyszeri eset, többször is megtörtént” - mesélte a versenyigazgató.
Zárójelesen megjegyezve, abban csak reménykedni tudunk, hogy nem az a Yulia Putintseva kérte a cicát, aki még a karantén legelején töltött fel arról videót, hogy szobacserét kellett kérnie, miután egeret talált a szobájában.
it’s actually a lot of them! Not even 1 in my room now🤦🏼‍♀️ pic.twitter.com/uUaicOhoB5— Yulia Putintseva (@PutintsevaYulia)
A kérést végül biztonsági okokból, a macskák és a koronavírus közti lehetséges kapcsolat miatt elutasították.
„Volt néhány kérés kutyák iránt is, valaki pedig azzal viccelődött, hogy őshonos, Ausztráliában élő állatokat is biztosíthatnánk a teniszezők számára. Néha szívesen beküldtem volna hozzájuk egy boxoló kengurut”
- jegyezte meg viccesen Tiley.
A karantén lejárta után a teniszezők az elmúlt hónapok védőbuborékaihoz képest jóval szabadabban mozoghatnak Melbourne-ben. Sétálhatnak a városban, éttermekbe látogathatnak, kiléptek tehát a hotel-edzőpálya körből. Mindez annak köszönhető, hogy a szigorú intézkedések miatt Ausztráliában visszaszorították a járványt, így a városban mászkáló teniszezőket nem fenyegeti a fertőzés veszélye. A játékosok nagyon élvezik, hogy visszakaptak picit a régi világból, a tavalyi Ausztrál Open-negyeddöntős, az elmúlt két hetet teljes karanténban töltő Anett Kontaveit az egyik ausztrál lapban közölt személyes írásában számolt be arról, milyen érzés újra védőbuborék nélkül mozogni.
„Nagyon szokatlan, hogy nem kell maszkot hordani, és Melbourne-ben is rengeteg embert látsz az utcán, és ők szintén nem viselnek maszkot. Annyira hozzászoktam már a maszkviseléshez, emlékszem, tavaly a US Openen véletlenül a zuhanyban is magamon hagytam, és észre sem vettem, hogy rajtam maradt, amíg nem érte víz. Azután, hogy 14 napot a hotelszobámban kellett töltenem, edzések nélkül, és azzal a tudattal, hogy nem mehetek ki - mert a repülőgépen, amelyen utaztam, volt egy pozitív teszt -, fantasztikus érzés volt végre kimenni. Nagyon hálás vagyok” - írta le Kontaveit.
részben via és via
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44