Fucsovics Márton a MOL Csapatnak adott interjújában pozitívan értékelte az Ausztráliában nyújtott teljesítményét. A magyar teniszező úgy érzi, jól sikerült a felkészülése, ugyanakkor azt is látták edzőivel, milyen területen kell javítania a következő időszakban. Szerinte a Milos Raonic elleni összecsapás is szorosabb lehetett volna, amennyiben kicsit frissebben állhat ki a meccsre.


Nem véletlen, hogy a világranglistán 55. helyen álló magyar játékosnak az Ausztrál Open a kedvenc Grand Slam-tornája, hiszen általában jól megy neki a játék Melbourne-ben. Két alkalommal - 2018-ban és 2020-ban - nyolcaddöntőt játszhatott ezen a versenyen, ráadásul mindkét esetben Roger Federer volt az ellenfele. Ezúttal is jól kezdődött az idény Fucsovicsnak, két fordulót sikerrel vett, ráadásul legyőzte a 2014-es Ausztrál Open-bajnok Stan Wawrinkát is. Teljesítményéről elégedetten nyilatkozott a molcsapat.hu-nak.
"A teljesítményem és az eredményességem szempontjából ez a három forduló azért egy visszajelzés arról, hogy hol tartok, hogy a felkészülésem hogy sikerült, és hogy mi az, amin még dolgoznunk kell. Nincs hiányérzetem a versennyel kapcsolatban, úgy érzem mindent kijátszottam magamból. Az első ponttól az utolsóig harcoltam, összességében pozitív élményekkel térek haza. A téli pihenő illetve a tavalyi fél éves kényszerszünet után jól esett újra úton lenni, hiányzott a versenyzés" - fogalmazott a magyar teniszező.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
Fucsovics Márton három mérkőzéslabdát hárítva győzte le Wawrinkát az Australian Openen | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a Fucsovics Márton három mérkőzéslabdát hárítva legyőzte a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinkát az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában. A magyar Davis Kupa-válogatott vezére - aki a nyitókörben az ausztrál Marc Polmanst búcsúztatta - előzőleg úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy nagyon várja kettejük ötödik csatáját.
Fucsovicsnak a harmadik fordulóban nehéz dolga volt: az egy dolog, hogy Milos Raoniccsal szemben negatív mérleggel rendelkezett, de előtte nagyon kemény mérkőzéseket játszott. Már a torna első körében is egy rendkívül fizikális meccsbe bonyolódott bele Marc Polmansszal, majd a második fordulóban Stan Wawrinkát  isnégyórás küzdelemben búcsúztatta. Ehhez képest a Fucsovics jól tartotta magát, két szetten keresztül volt esélye a győzelemre is, ám végül a fáradtság kiütközött rajta és négy szettbben kikapott a kanadaitól.
"Korábban kétszer játszottam már Raoniccsal, mindkétszer füvön, ahol simán legyőzött. Ehhez képest azért itt három órán keresztül mérkőztünk, szettet nyertem ellene. Valahol a harmadik játszma közepétől viszont kezdtem érezni a fáradtságot, kisebb sérüléseket és izomfájdalmat. Raonictól ezzel együtt nem szégyen kikapni. Megyünk tovább a csapatommal, a tapasztalatokat felhasználva készülünk a következő versenyre" - magyarázta Fucsovics, hozzátéve: a taktikájával elégedett volt, de a frissesség hiányzott belőle azon a napon.
"Raonic ellen nehéz a jó taktikát megtalálni, rövid labdamenetek vannak, amivel felőrli az ellenfeleit, és ezt fejben sokáig kell bírni, nem mellesleg a szerdai mérkőzés után a csípőm is rendesen beállt" - mondta. A magyar teniszező párosban is érdekelt lett volna, ráadásul Balázs Attila oldalán, azonban a Wawrinka elleni találkozót követően Marciék a regenerálódást helyezték a középpontba. "Alig-alig akad játékos, aki nem így csinálja ezt. Nehéz döntés volt, persze, de visszatekintve sem tennék másképp" - árulta el.
Így aztán a Raonic elleni vereség a tornától és az Ausztráliától való búcsúját is jelentette egyben. A hazaút azonban nem ment simán, hiszen időközben Melbourne-ben újabb lezárást rendeltek el, és hiába volt Fucsovicséknak jegyük a Dubajba tartó járatra, az végül utasok nélkül repült el. Másnap azért találtak olyan gépet, amire fel lehetett szállni, és hétfőn megérkeztek Budapestre is. A világranglista-55. teniszezőre most pár nap pihenő vár, utána pedig az ATP Tour versenyein folytatja a szereplését.
"Pár nap pihenés, aztán edzés, egyelőre március végéig van ATP versenynaptár. Ezek közül az első Rotterdam, majd Doha, Dubai és Miami szerepelnek benne. A tervek szerint ezeken a versenyeken indulok. Rotterdamba alig két héten belül már utazom is, itt a jelenlegi állás szerint selejtezőt kell játszanom. Sok topjátékos nevezett, nagyon erős lesz a mezőny" - utalt Fucsovics arra, hogy mások mellett Rafael Nadal, Daniil Medvedev és Andrey Rublev is jelentkezett a fedett pályás versenyre.
via MOL Csapat
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44