Sofia Kenin címvédőként vág neki az Ausztrál Opennek, ezért nagyobb nyomás nehezedik rá, mint általában. Ennek ellenére bízik benne, hogy felszabadultan tud játszani, és megtiszteltetésnek érzi, hogy versenyben van a világ legjobb teniszezőivel.


Az eredményeket tekintve fantasztikusan sikerült a 2020-as év a fiatal amerikai számára. Melbourne-ben megszerezte pályafutása első Grand Slam-győzelmét, beverekedte magát a top 10-be a világranglistán, és a Roland Garroson is döntőig ment. Nem csoda, hogy a WTA szavazásán a szezon legjobb női teniszezőjének választották.
Miután megnyerte az Ausztrál Opent, az egész idényre nagy tervei voltak, a járvány miatt azonban öt hónapra leállt a tenisz, és neki is szünetre kellett vonulnia. Ez fejben erősen megviselte.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
„A tavalyi év életem eddigi legjobbja lehetett volna, miután megnyertem az Ausztrál Opent, de utána jött a COVID. Nagy csapás volt ez számomra, és eléggé csalódott voltam. Elég nehéz motiválni magad, ha folyamatosan minden tornát törölnek. Látod, hogy négy-öt hónapig nem lesz verseny, ez így eléggé nehéz.”
Novak Djokovic titkos tippjeinek is köszönheti győzelmét az Ausztrál Open tavalyi bajnoknője | Eurosport
Sofia Kenin a természetéből fakadóan jól kezeli a nyomást a fontos pillanatokban. Ez egy olyan képessége, mely élete során sokszor segített már neki megoldani a legkülönfélébb problémákat. Persze még egy ilyen jó versenyzőnek is elkél egy kis extra segítség, mondjuk egy akkora bajnoktól, mint amilyen Novak Djokovic.
A világranglista-4. teniszezőnek meggyűlt a baja az edzésekkel a járvány alatt, egyszerűen képtelen volt megfelelően motiválni magát, eléggé maga alatt volt.
„Az elején nem sikerültek túl jól az edzések, semmiféle motivációm nem volt. Őszintén szólva, ez eléggé lehangoló volt. De apukám tudta, hogy miért érzek így, és ez sokat segített.”
A motivációs problémák ellenére Kenin az öt hónapos szünet után is elkönyvelhetett egy újabb sikert, a Roland Garroson, salakon is eljutott a fináléig, és a US Openen sem szerepelt rosszul, a negyedik fordulóban búcsúzott.
A 2021-es Ausztrál Open lesz az első alkalom, hogy Kenin címvédőként vág neki egy tornának. Az elmúlt 10 évben mindössze két női teniszezőnek, Serena Williamsnek és Viktoria Azerenkának sikerült Grand Slam-tornán címet védenie.
Teniszezők, akik 2020-ban törték át a top 10-es álomhatárt | Eurosport
Öt hónap kényszerszünet, befagyasztott világranglista, buborékban rendezett versenyek, halasztások és törlések. Finoman szólva sem volt egyszerű évük 2020-ban a teniszezőknek, ám ez nem jelenti azt, hogy nem akadtak olyanok a mezőnyben, akik ilyen körülmények között is megtalálták számításaikat, megérkezve a legszűkebb elithez. Mindössze négy olyan játékos van, akinek épp 2020-ban sikerült átlépni a top 10-es határt.
„Természetesen van rajtam egy kis nyomás, de azért megyek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, és nagyon várom már ezt a kihívást, hogy címvédőként indulok. Ennek előnyei és hátrányai is vannak, de állok elébe. Élvezem, hogy ilyen magas szinten vagyok, és a világ legjobb játékosaival versenyezhetek. Nagyon sokat dolgoztam, hogy idáig jussak, ez egy megtiszteltetés.”
A 22 éves teniszező hozzátette, nagyon örül annak, hogy újra nézők előtt játszhatnak.
„Alig várom, hogy újra lássam a nézőket, és érezzem az energiájukat. Mindenki nagyon izgatott emiatt.”
Kenin a 2021-es szezont Abu-Dzabiban indította, ahol a negyeddöntőig jutott, ott Maria Sakkaritól kapott ki. Jövő héten az Ausztrál Open felvezetéseként a melbourne-i 500-as tenisztornán lép pályára.
via ubitennis.net 
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44