Nick Kyrgios azt mondja, erősen kérdőjeles az indulása a hétfőn kezdődő Ausztrál Openen. Az ausztrál azután beszélt erről, hogy 6:3, 6:4 arányban kikapott Borna Corictól a Murray River Open nyolcaddöntőjében. 


Kyrgios rendkívül frusztráltan játszott a mérkőzés során, aminek elsősorban a sérült térde volt az oka, amire az első játszma végén ápolást is kellett kérnie. Az ausztrál ezt a hetet megelőzően közel egy éve nem játszott tétmeccset, az érzelemkezelési problémái azonban mit sem változtak. 
"Nem tudok fájdalom nélkül adogatni"
- mondta
Kyrgios
a trénernek.
"Nem tudok úgy érkezni a lábamra, ahogy szeretnék. 170-nel szerválok 220 helyett."
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
Rendkívül rosszul viselte, hogy más fizikális problémái is voltak. Előbb káromkodásért kellett figyelmeztetni, majd azért, mert összetörte és a széksorok felé hajította az ütőjét, miután Coric lebrekaelte őt a második szettben. 
A legfőbb gond azonban jelenleg nem a viselkedése, hanem az erőnléte és az egészségi állapota. Aggódik, hogy a teste nem bírná ki, ha esetlegesen belekeveredne egy ötszettes mérkőzésbe. Az első fordulóban a világranglista 184. helyén álló Frederico Ferreira Silva lesz az ellenfele, és ha mindketten eljutnak odáig, Dominic Thiemmel mérkőzhet majd a harmadik körben. 
"Tavaly folyamatos fájdalmaim voltak"
- mondta a térdével kapcsolatban a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.
"Mindig is voltak térdproblémáim, főleg a ballal, de ez most eléggé komoly volt, inkább nem is beszélnék róla. Mindent megtettem, hogy képes legyek játszani. Szerencsém van, hogy vagyok annyira egészséges, hogy egyáltalán tudok teniszezni." 
Kyrgiosnak nem hiányzott a tenisz, de azért örül, hogy visszatérhet | Eurosport
Nick Kyrgios közel egyéves kihagyás után tér vissza a teniszpályára. Az ausztrál örül, hogy újra játszhat, ennek ellenére, mint azt elárulta, egyáltalán nem hiányzott neki a tenisz a hosszú kihagyás alatt. Legutóbb tavaly februárban Acapulcóban versenyzett Nick Kyrgios, egészségügyi és biztonsági okokból a teniszélet újraindítása után sem tért vissza 2020-ban.
"Erős kérdőjel van bennem, hogy vajon tudok-e három, pláne öt szettes meccset játszani. Még, ha teljesen egészséges is volnék, a dolog akkor sem lenne egyértelmű, hisz majd' egy éve nem volt tétmeccsem. Nem könnyű felkészülni egy ilyen tornára."
Az nem teljesen egyértelmű, hogy mi is igazából Kyrgios problémája. Egyesek szerint átesett egy komolyabb beavatkozáson az elmúlt hónapokban, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg. 
Az ausztrálnak az egészségén kívül az is problémát jelenthet, hogy legjobb esetben is félház előtt kell majd játszani az Ausztrál Openen. A többiekkel ellentétben ő ehhez még nem szokott hozzá, ráadásul egyébként is akkor játszik jól, ha nagy stadionban, komoly ellenfél ellen, sok drukker előtt léphet pályára. 
"Erről nehéz beszélni, persze az tény, hogy mindettől függetlenül mégiscsak teniszmeccset fogunk játszani. Úgyhogy annak, hogy hányan ülnek a stadionban, nem is igazán kellene számítania. De azért fog, mert korábban, ha 0-2-es szetthátrányban voltam, esetleg még vissza tudtam jönni és megnyertem a meccset, most azonban ha ez lesz, valószínűleg ki fogok kapni."
"Kicsúszott az irányítás a kezeim közül" - depressziójáról beszélt Kyrgios | Eurosport
Nick Kyrgiost február óta nem láttuk teniszezni, de a közösségi médiában többször is hangot adott véleményének, többek között élesen kritizálta az Adria Touron résztvevő játékosokat, valamint mindenkit , aki véleménye szerint nem megfelelően tartotta be a járványügyi előírásokat. Az ausztrál teniszező egy nemrég megjelent interjúban depressziójáról beszélt.
Tavaly Kyrgios a legjobb tizenhatig jutott az Ausztrál Openen. A Rafael Nadal elleni negyedik fordulós meccse a torna, sőt a szezon egyik legjobb mérkőzése volt.
"Hazai pályán ez különösen kemény dolog lesz. Tavaly, amikor Khachanovval és Nadallal játszottam, a stadionban majd megőrültek a szurkolók. Elképesztő hangulat volt. A tavalyi torna a bozóttüzek miatt olyan volt mint egy mozgalom. Össze sem hasonlítható azzal, ami az idén van."
via smhUbitennis
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44