Alex de Minaurt, a kilométerhiányban szenvedő villámlábú ausztrált már valószínűleg sokan ismerik. Az is ő volt, aki az elmúlt két nyáron azzal az idétlen bajusszal szórakoztatott minket.  A 

tennis.com

 munkatársának most mesélt az autómániájáról is, és arról, hogy reméli, nem jön közbe semmi, és idén végre ott lehet az Ausztrál Openen.


De Minaur saját bevallása szerint is vérbeli autófanatikus. A klasszikus modellek és a modern gépek egyaránt bejönnek neki. Aktuális szerelme egy 1973-as Mini 850 Deluxe, mely cipruszöld színével és nosztalgikus formájával könnyen elnyerheti a mi tetszésünket is. Mondjuk néhány évvel ezelőtt ez valószínűleg még másképp lett volna, tulajdonosának ugyanis a kicsikét alaposan ki kellett pofoznia. 
"Úgy kaptam, hogy durván le volt pukkanva, belülről szinte teljesen újra kellett építenem"
- mondta
De Minaur
.
"Iszonyatosan jó őt vezetni. Imádom. Mindig mosolyt csal az arcomra. Ez egy ikonikus járgány. Természetesen se légkondi, se rádió, se magnó. Van egy vezeték nélküli bluetooth hangszóróm, ott van mindig a hátsó ülésen. Ez szolgáltatja a zenét a számomra."
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
Amikor épp nem vezet, próbálja csiszolni a tudását a teniszpályán. A 2020-as szezonja kiválóan indult, ugyanis az első alkalommal megrendezett ATP-kupán két top 15-öst is legyőzött, Alexander Zverevet és Denis Shapovalovot. Párosban Nick Kyrgios partnereként egy végletekig kiélezett meccset tudtak megnyerni a brit Jamie Murray/Joe Salisbury kettős ellen. 
Ezt követően az elődöntőben kikapott ugyan Rafael Nadaltól, de egy szettet azért még ellene is tudott fogni. Megsérült azonban a hasfala, így aztán nem védhette meg címét az Adelaide-be áthelyezett sydney-i tornán. Ennél nagyobb baj, hogy kénytelen volt visszalépni az Ausztrál Opentől is.
Acapulcóban visszatért, de a rákövetkező héten felfüggesztették a szezont, így nem tudott bizonyítani. Spanyolországban vonult karanténba, ahonnan egyebek mellett golfozós videókkal szórakoztatta a követőit az Instagramon. Az augusztusi újraindulás után szerzett egy trófeát, bár nem egészen olyat, mint amilyenre számított. 
2019 után ismét növesztett egy közel vállalhatatlan, de legalábbis megosztó nyári bajuszt és Pablo Carreno Bustával az oldalán megnyerte a New Yorkba áttett Cincinnati Masters páros versenyét. Az ezt követő US Openen azonban már egyesben villogott, és életében először negyeddöntőzött egy Grand Slam-tornán. Itt a már most legendás kengyelfutó lábait a későbbi bajnok Dominic Thiem nyers ereje állította meg. 
"Azt kell mondjam, hogy a szint, ami kell, nagyjából megvan. Egyre inkább ott akarok lenni a nagy tornák második hetében, és egyre messzebb akarok jutni. A dolog arról szól, hogy mérkőzésről mérkőzésre haladjak és folyamatosan higgyek magamban. Helyzetbe kell hoznom magam azért, hogy a világ legjobbjai ellen játszhassak."
A US Opent követte egy felejthető salakszezon, ezzel azonban az évnek még korántsem volt vége. A fedett pályás tornák közül Antwerpen sikerült számára igazán jól, ahol egészen a döntőig menetelt. A 2021-es szezonra való felkészülési időszakot ezúttal nem otthon, hanem Alicantéban töltötte, kissé hűvösebb körülmények között, de annál nagyobb lelkesedéssel. Amikor az ATP nyilvánosságra hozta a 2021-es versenynaptárt, azonnal be is nevezett az egyik első héten rendezett tornára, az Antalya Openre. 
Az ausztrál villámlábú gyalogkakukk szembeszáll a fizika törvényeivel, mondja a legyőzött ellenfél | Eurosport
Alex de Minaur élete formájában teniszezik, be is jutott élete első Grand Slam-negyeddöntőjébe a US Openen. Legyőzöttje, Vasek Pospisil csak dicsérni tudta őt, főleg az őrületes sebességét, amivel szaladgál egyik sarokból a másikba. "Szerintem ő az egyik leggyorsabb srác a touron" - mondta Pospisil.
"Hosszú volt a felkészülési időszak, túl sok idő játék nélkül. Ilyenkor eljut az ember arra a pontra, ahol a fej és az elme is azt mondja, hogy most már elég volt. Most már ideje a pályán is megmutatni mindazt, amit megtanultál. Ilyenkor finoman szólva sem esik rosszul néhány meccs."
Ez a néhány meccs végül egy egész tornát, egy trófeát jelentett a számára. A döntőig vezető úton lejátszott kilenc szettjéből nyolcat megnyert. Ott aztán ellenfele, Alexander Bublik két gém után sérülés miatt kénytelen volt visszalépni, így De Minaur nyerte a tornát. Következő versenye az ATP-kupa lesz, ahol a világranglista első 15 helyezettje közül 14 pályára lép majd hazája színeiben. 
"Olyan színvonalas ellenfelekkel játszhatok, akiknél jobbakat nem is kívánhatnék magamnak. Nagyjából mindenki top 15-ös lesz, tehát magasabban rangsoroltak, mint én. Kiváló alkalom, hogy fölmérjem, hol is tartok igazából."

Alex de Minaur

Fotó: Eurosport

Ha minden a tervek szerint megy, az idén végre ott lehet az Ausztrál Openen. Ez a gondolat nagyjából annyira villanyozza fel, mint imádott autója, vagy mint egyik legjobb cimborája, Enzo, aki egy golden retriever. Enzo az elmúlt fél évben nagyjából háromszor akkora lett, mint a nyáron volt, Alex azonban még mindig kölyökként tekint rá. Abban pedig a rajongói csak bízni tudnak, hogy a bajusza iránti lelkesedése már végleg a múlté.
"A bajusz már tér vissza, hacsak nem lesz egy nagyon durva évem. De nem, nem hiszem, hogy újra megnövesztem. Kész, vége, felejtsük el."
tennis.com
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44