Edzője, Patrick Mouratoglou szerint bár nagyon szeretne még nagy tornát nyerni, Serena Williamsnek nincs szüksége az egyéni Grand Slam-tornagyőzelem rekordjára ahhoz, hogy minden idők egyik legjobb teniszezőjeként ismerjék el.


A francia szakember hétfőn azt mondta, tanítványa továbbra is éhes a sikerre és nagyon szeretné begyűjteni a rekordbeállítást jelentő 24. egyéni GS-címét, de ha ez esetleg nem sikerül, akkor is ő minden idők egyik legjobbja.
"Nem gondolom, hogy szüksége van bármilyen megerősítésre. Nyilvánvaló, hogy szeretne még nagy tornát nyerni, máskülönben nem tért volna vissza, ugyanakkor nem annyira megszállott a huszonnegyedikkel kapcsolatban, mint a teniszvilág nagy része" - nyilatkozta Mouratoglou.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46

000_92Y3G8.jpg

Fotó: Eurosport

Williams a 2017-es Australian Open óta - ahol pályafutása 23. nagy tornáját nyerte meg - négy GS-finálét veszített el, ám az edző meglátása szerint nehéz összehasonlítani a teljesítményét Margaret Courtéval, aki 24 címéből 13-at még a profi éra előtt gyűjtött be.
"Mindannyian tudjuk, hogy két különböző korszakról beszélünk, amatőrökről és profikról, de az embereket mindig is foglalkoztatja a rekordok megdöntése" - tette hozzá Mouratoglou.
Az edző úgy érzi, tanítványa 39 évesen is remek formában van, meglátása szerint három éve nem mozgott olyan jól a pályán, mint a mostani ausztrál nyílt bajnokságon.
"Ha nem jó a lábmunkád, nincs B terv, csak támadni tudsz, erre pár fontos meccse ráment Serenának" - mondta a szakember. Hozzátette, az elmúlt években sok sérülés sújtotta Williamst, aki így nem tudta azt az edzésmunkát elvégezni, amit szeretett volna, emiatt voltak gondok a kondíciójával.

000_92Y3BD.jpg

Fotó: Eurosport

A tizedik helyen kiemelt amerikai játékos a negyeddöntőben a másodikként rangsorolt román Simona Haleppel találkozik majd, aki ellen 9/2-es győzelmi mutatóval rendelkezik, legutóbbi összecsapásukat azonban - a 2019-es wimbledoni döntőben - Halep nyerte.
MTI
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44