A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyben hagyta Dayana Yastremska játékjogának felfüggesztését, így az ukrán teniszező pozitív doppingmintája miatt nem indulhat el a hétfőn rajtoló ausztrál nyílt bajnokságon.


A sportági világszövetség (ITF) január elején közölte, hogy a női világranglista 29. helyezettjének november 24-én, versenyen kívül adott vizeletmintájában a tiltólistán szereplő meszterolonra bukkantak. Ez az anabolikus szteroid növeli a tesztoszteron (férfi nemi hormon) szintjét a szervezetben.
A 20 éves játékos visszautasította a doppingvádat, és fellebbezést nyújtott be az ITF-hez, amely elutasította azt, és érvényben hagyta az ideiglenes eltiltását, így Yastremska a CAS-hoz fordult.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
Pozitív doppingtesztje ellenére elutazhatott az Ausztrál Open helyszínére a top 30-as teniszező | Eurosport
Dayana Yastremska játékjogát bő egy héttel ezelőtt függesztette fel a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF), miután a 20 éves játékosnak pozitív lett a doppingtesztje. Az ausztrál szövetség most azért vizsgálódik, mert tudomásukra jutott, hogy az ukrán játékos ennek ellenére felszállt az Ausztrál Open helyszínére tartó gépre.
A CAS szerdán közölte, a gyorsított eljárás során arra a döntésre jutott, hogy érvényben hagyja az ITF ítéletét.
Yastremska - aki eddig három WTA-tornán diadalmaskodott - a felfüggesztése ellenére elutazott Ausztráliába, balszerencséjére azonban olyan repülőjárattal, amelynek utasai között több pozitív koronavírus-esetet azonosítottak. Így egyike lett annak a 72 játékosnak, aki kéthetes szigorú karanténba került Melbourne-ben.
MTI
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44