A második kiemelt Simona Halep szetthátrányból fordított a Roland Garros-győztes Iga Swiatek ellen az Ausztrál Open negyedik körében. Alexander Zverev három játszmában lerendezte a Dusan Lajoviccsal vívott mérkőzését, a negyeddöntőben az a Novak Djokovic lesz az ellenfele, aki Milos Raonic ellen diadalmaskodott négy szettben.


Bár az első játszmát 6:3-ra elbukta Simona Halep a 19 éves Iga Swiatekkel szemben, nem pánikolt be, fejben sokkal jobb volt, mint fiatal, rutintalan riválisa, ezért tudott fordítani, majd 1 óra 50 percet követően 3:6, 6:1, 6:4-re nyerni. Tavaly októberben a Roland Garrosnak ugyanebben a szakaszában is találkoztak, a lengyel akkor esélyt sem hagyott a kétszeres Grand Slam-győztes románnak, 6:1, 6:2-re söpörte le őt a pályáról Swiatek, majd meg is nyerte a tornát. 
Halep bravúros visszaejtése | Eurosport
Halep nagyszerű ejtése Swiatek ellen.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
Most viszont az első szett után nem tudta folyatni remek teljesítményét a lengyel, zöldfülű módjára játszott kulcspillanatokban, de hát ő az is még. A rutin, a tapasztalat és az intenzitás döntött, előbbi kettőben pedig Halepnek óriási előnye van. A 14. GS-negyeddöntőjébe jutott Halep, ebből ötödik alkalommal van a legjobb nyolc között Melbourne-ben. Az Australian Openen 2018-ban döntős román játékos a nyolc között a 39 éves Serena Williamsszel találkozik, aki már hétszer diadalmaskodott a Rod Laver Arenában.
"Úgy érzem, hogy az egész tornán jól szerválok. Nem annyira erősen, mint a többiek, de azért így is megfelelő erővel. Próbálom variálni, ide-oda helyezni ezeket. Sokat segített, hogy stabil voltam, és sok hibára kényszerítettem Igát az adogatásaimmal. A
z első szett után azt mondtam, hogy változtatnom kell valamit, és azt hiszem, csak egy lépést tettem hátrébb, és megpróbáltam jobban megmozgatni az ellenfelemet. 
Jól érzem magam, rendben vagyok, nincs okom panaszra. Szépen dolgoztam, jól sikerült a felkészülésem a holtszezonban. Az első körök kicsit stresszesek voltak, most már nyugodtabb vagyok, készülök a következő mérkőzésemre, várom a második hetet." -
nyilatkozta
Halep
az
Eurosport
nak.
A hatodik helyen kiemelt Alexander Zverev a 23-adikként rangsorolt szerb Dusan Lajovicot búcsúztatta három szettben, és a Grand Slam-tornákon aratott 50. győzelmével másodszor jutott a nyolc közé Melbourne-ben. A német 44 nyerőt ütött, ebből 15 ász volt, a vége 6:4, 7:6(5), 6:3 lett a javára 2 óra 21 percnyi játék után. Pályafutása során Zverev az ötödik GS-negyeddöntőjébe jutott ezzel a sikerrel.
"Nagyon jó meccs lett ebből, sokkal hidegebb volt, mint eddig. Nem ezek voltak a legjobb körülmények, így pláne boldog vagyok, hogy három szettben sikerült nyernem. 
Nagyon örülök a győzelemnek, nem volt könnyű. Szuper, hogy itt lehet velem a családom, a sok távoli torna miatt csökkenti az ember honvágyát az apám és a testvérem jelenléte. Sokat jelent a támogatásuk, ráadásul így minden nap tudunk edzeni. Eddig is Ausztrália volt az egyik kedvenc versenyhelyszínem, főleg a közönség miatt. Teljesen más, amikor egy szurkoló sincs a meccseken, mert így nem küldhetnek energiát a lelátóról. De az egészség az első, ha minden rendben halad, csütörtökre, péntekre talán visszatérhetnek az arénákba." - 
 Zverev a meccse után.
A címvédő, első kiemelt Novak Djokovic megsérült az előző meccsén, nem lehetett előre megmondani - ő maga sem tudta -, hogy mire lesz képes Milos Raonic ellen. Nos, ha látszott is a szerb mozgásán, óvatosságán az, hogy fájdalmai voltak, be tudta húzni a nyolcaddöntőjét. Az első játszmát 7:6-ra nyerte, Raonic brékelt először a partin, a második szettben 2:2-nél, hozta is 6:4-re a szettet. 
Teljesen más lett a mérkőzés ezután, Djokovic simán, 6:1-re hozta a következőt, Raonic egyre jobban elfáradt. A negyedikben a legjobbkor, 4:4-nél brékelt Djokovic, szerválhatott a meccsért és meg is csinálta, ottani idő szerint éjjel fél 1-kor fejezték be a találkozót. Szépen lehozta a mérkőzést Djoko, fegyelmezetten játszotta le a harmadik, negyedik szettet és megérdemelten nyert. Ez volt a 300. győzelme Grand Slam-meccsen, nagyon elhivatott és koncentrált volt ezúttal. A szerb ellenfele Alexander Zverev lesz a negyeddöntőben.
"Annyira jól érzem magam, hogy versenyezzek, és folytassam a tornát. Esélyt adtam magamnak, hogy megnyerjek egy újabb meccset, de azért nem ideális a helyzetem. Nem tudtam túlságosan jól felkészülni a meccsre, két napja nem is ütöttem labdába. Bemelegítettem a meccsre, és megvártam, hogy érzem magam. Pályára tudtam lépni, de lehet, hogy más tornán már visszaléptem volna. Valószínűleg segített, hogy nem voltak olyan hosszúak a labdamenetek. A kritikus helyzetekben jól játszottam az első és a negyedik szettben. Most már az jár a fejemben, hogyan tudom összeszedni magam a kövezkező fordulóra. Kaptam jó pár fájdalomcsillapítót, remélhetőleg ez nem okoz túl nagy kárt a szervezetemben." 
- nyilatkozta 
Djokovic
 az 
Eurosport
nak.
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44