Novak Djokovic három játszmában legyőzte Daniil Medvedevet az Ausztrál Open döntőjében, amivel kilencedik alkalommal is bajnok lett Melbourne-ben. A meccs utáni nyilatkozatok közül az oroszé emelkedik ki, aki a vesztesektől nem feltétlenül megszokott sztorizgatásba kezdett a Rod Laver Arena közönsége előtt. 


Djokovic rendkívül meggyőző játékkal 7:5, 6:2, 6:2 arányban, nem egész két óra alatt verte meg Medvedevet, amivel megszerezte pályafutása 18. Grand Slam-győzelmét. A világelső sietett köszönetet mondani a fiziójának, Ulises Badiónak, aki gyorsan rendbe tette Djokovic hasfalsérülését, amelyet még a harmadik körben, a Taylor Fritz elleni mérkőzésen szedett össze. 
"Külön köszönettel tartozom neked, Uli" - mondta Djokovic. "Rendkívül hálás vagyok neked azért, mert rengeteg időt fordítottál arra, hogy alkalmassá tegyél engem a játékra. Vegyes érzéseim vannak azzal kapcsolatban, ami az elmúlt egy hónapban történt, de ha mérleget kell vonni, azt mondom, hogy összességében egy nagyon sikeres torna van mögöttünk."
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
"Az elmúlt időszak egyáltalán nem volt könnyű, elég sok kihívással kellett szembenéznünk. De a szervezők büszkék lehetnek magukra, remekül megoldották a helyzetet és nagyon jó versenyt raktak nekünk össze. Szeretnék köszönetet mondani ennek a stadionnak is. Kedves Rod Laver Arena, minden évben egyre jobban és jobban szeretlek."
Megvan a kilencedik: Novak Djokovic 2021-ben is besöpörte az Ausztrál Opent | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a Novak Djokovic nyerte az Ausztrál Open döntőjét, miután három szettben, 7:5, 6:2, 6:2-re legyőzte Daniil Medvedevet. A világelső lényegesen stabilabban teniszezett a sokat rontó és fejben is széteső orosznál, ráadásul a fontos labdamenetek többségét is ő nyerte.
A közönség kifütyülte az Ausztrál Teniszszövetség igazgatóságának elnökét, Jayne Hrdlickát, amikor az a koronavírus elleni oltásokról kezdett beszélni.
"Az elmúlt egy évben az egész világ hatalmas kihívással nézett szembe" - mondta Hrdlicka. "Komoly veszteségeket szenvedtünk el és súlyos áldozatokat kellett meghoznunk. Azzal, hogy elkezdődtek az oltások világszerte, végre optimisták lehetünk, és reményekkel telve tekinthetünk a jövőbe."
Nagy ováció fogadta viszont a döntő vesztesének, Medvedevnek a beszédét. Nem véletlenül, hisz az orosz a veresége ellenére rendkívül nagyvonalúan és szellemesen nyilatkozott. 
"Nem könnyű bármit is mondani egy elvesztett Grand Slam-döntő után" - mondta Medvedev, hogy aztán gyorsan rá is cáfoljon erre a mondatára. "De megpróbálom kihozni magamból a legtöbbet. Ez remélhetőleg jobban fog sikerülni, mint a pályán. Először is gratulálok Novaknak és a csapatának. Kilenc győzelem Ausztráliában, összesen pedig már tizennyolc, ráadásul valószínűleg nem is ez volt az utolsó, nos, nem találok szavakat."
"Elmesélnék egy sztorit gyorsan. Életemben először Monacóban edzettem Novakkal, amikor én még 500. vagy 600. voltam a világranglistán. Ő már akkor világelső volt, és épp győzött Wimbledonban. Istenként tekintettem rá, úgyhogy azt hittem, rám se hederít majd. Én annyira meg voltam illetődve, hogy meg sem mertem mukkanni, ő azonban beszélt hozzám, kérdezgetett, mintha barátok lennénk. Akkor ezen eléggé meglepődtem. És meg kell mondjam, hogy ez semmit sem változott azóta, hogy közben már a negyedik vagyok a világon. Novak, nagyszerű sportoló vagy és nagyszerű ember, semmit sem változtál."

Novak Djokovic, Daniil Medvedev

Fotó: Eurosport

Djokovic természetesen nem mulasztott el megfelelőképpen reagálni Medvedev szavaira. 
"Egy remek srác vagy, egy remek ember, Daniil, és ismét megmutattad, hogy miért. Régen több időt töltöttünk együtt, többet edzettünk közösen Monacóban, de mostanában nem hívsz. De jó hallani, hogy még mindig ilyen jókat gondolsz rólam. Köszönöm neked." 
"Nagyon kedvelem Daniilt a pályán kívül, nagyon jó fej, nagyon barátságos, és egyértelműen az egyik legkeményebb ellenfél, aki ellen valaha játszottam. Csak idő kérdése, hogy mikor nyersz Grand Slamet, remélem, azért nem bánod, ha néhány évet még várnod kell. Szeretném, ha mindenki tudná értékelni, amit ő az elmúlt időszakban véghezvitt. A 20-meccses győzelmi széria az fantasztikus."
részben Metro
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44