Novak Djokovic és Nick Kyrgios között jó ideje megy már az adok-kapok, ennek érkeztünk most el a legújabb fejezetéhez. Lehet, hogy az ausztrál az, aki provokál, a világelső azonban reagál, és ezúttal olyan vermet ásott, amibe ő maga esett bele.


"A pályán kívül őszintén szólva nem igazán tudom őt tisztelni"
- mondta
Djokovic
Kyrgiosról még vasárnap.
"Részemről itt le is zártam a dolgot. Nincs több mondanivalóm a számára."
Azzal, hogy Djokovic pályán kívüli dolgokkal jött elő, a létező legérzékenyebb gombot nyomta meg Kyrgioson. Ráadásul ezek a pályán kívüli dolgok azok, amelyekkel kapcsolatban a világelső a leginkább sebezhető. Az ausztrál nem is késlekedett a válasszal.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
"Olvastam, mit mondott, és tök fura, hogy ő az, aki nem tud engem tisztelni a pályán kívül" - mondta Kyrgios. "Annak még volna értelme, ha azt mondaná, hogy 'Nézzétek, nem tudom tisztelni ezt a srácot a pályán.' Mert mondjuk nem ért egyet azzal, amit a pályán művelek. Ráadásul, amikor egymás ellen játszottunk, szerintem kifejezetten jó fej voltam vele."
"Azt viszont nem nagyon értem, hogy nem tud tisztelni engem a pályán kívüli dolgaimért. Szerintem kifejezetten jó dolgaim vannak a pályán kívül, főleg, amióta tart a világjárvány. Szállítottam ki ételt például olyan embereknek, akiknek erre szükségük volt. Rendkívül óvatos voltam mindennel, amit csináltam. Nem akartam senkit sem megfertőzni vagy ilyesmi. Mostanság pedig ételcsomagokat adományozok az arra rászorulóknak."
Könnyedén nyert Djokovic | Eurosport
A világranglistát vezető 33 éves szerb játékos 1 óra 35 perc alatt győzte le a francia Jeremy Chardyt.
"Úgyhogy kifejezetten furcsállom, hogy azt mondta, nem tud tisztelni a pályán kívül. Nagyon sok mindent teszek ugyanis a pályán kívül. Fura figura ez a Novak. Nagyon jó teniszező, de sajnos egy olyan valaki, aki póló nélkül bulizik egy világjárvány kellős közepén. Nem tudom komolyan venni egy ilyen ember kritikáit. Ezek a kritikák rosszabb helyről nem is jöhettek volna. Jól megmondtad tesó."
Nem sokkal később Djokovic befejezte a maga mérkőzését, és lehetősége lett volna reagálni Kyrgios válaszára. Az egyik újságíró meg is kérdezte, hogy hallotta-e, mit mondott az ausztrál. Még azt is felajánlotta, hogy felolvassa neki Kyrgios néhány mondatát, a szerb azonban köszönte szépen, de nem kért belőle.
"Felolvashatja, de úgysem fogok reagálni semmire" - zárta rövidre a dolgot Djokovic.
részbenThe Guardian
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44