Novak Djokovic 

kis híján feladta

 a Taylor Fritz elleni harmadik fordulós mérkőzését az Ausztrál Openen. A döntő szettre azonban úgy összekapta magát, hogy azon az amerikai is csodálkozott. Az egyik legismertebb és legsikeresebb edző, Patrick Mouratoglou arról beszélt egy interjúban, hogy a világelső a sérüléseit szereti a lélektani hadviselés részeként felhasználni az ellenfeleivel szemben. 


Djokovic azóta már a negyedik fordulós mérkőzését is megnyerte Melbourne-ben, vasárnap ugyanis négy játszmában búcsúztatta a 14. helyen kiemelt Milos Raonicot. A szerb a mérkőzés után elmondta, hogy ha nem egy Grand Slam-tornán lennénk, a sérülés súlyossága miatt már biztos, hogy visszalépett volna. 
A világelső pénteken a Fritz elleni találkozó harmadik játszmájának elején csúszott meg a pálya 'Melbourne' feliratán. A sérülést látva az Eurosport szakértője, Mats Wilander azt mondta, hogy a dolog eléggé súlyosnak tűnik, ami komoly következményekkel járhat akár Djokovic egész karrierjére vonatkozóan. 
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
Mouratoglou a Tennis Majors kérdéseire válaszolva mondta el a véleményét nemcsak Djokovic, hanem a szintén sérüléssel bajlódó Rafael Nadal problémájával kapcsolatban is. 
Djokovic sérülten is negyeddöntős, Halep visszavágott Swiateknek az Ausztrál Openen | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a A második kiemelt Simona Halep szetthátrányból fordított a Roland Garros-győztes Iga Swiatek ellen az Ausztrál Open negyedik körében. Alexander Zverev három játszmában lerendezte a Dusan Lajoviccsal vívott mérkőzését, a negyeddöntőben az a Novak Djokovic lesz az ellenfele, aki Milos Raonic ellen diadalmaskodott négy szettben.
"Véleményem szerint Novak esetében komolyabb a dolog, mint Nadalnál, mert itt a hasizomról van szó, ami minden ütésnél szerephez jut" - fogalmazott Mouratoglou. "Sok játékos egyébként szereti, ha itt meg ott vannak kisebb-nagyobb fájdalmai, mert az levesz róluk egy kis terhet. De mi most bajnokokról beszélünk, akik sosem menekülnek a nyomás elől. A bajnokok elfogadják a nyomást, élvezik azt és megtanulnak megbirkózni vele."
"Djokovic a meccsek során játszik egy kicsit az ellenfelekkel, az ellenfelek fejével, amikor bajban van. Ezt nagyon sokszor alkalmazta a múltban. Amikor gondban van, néha úgy tesz, mintha feladná, mintha már nem is igazán lenne ott a mérkőzésen, aztán egyszer csak bumm, hirtelen megint játékban és meccsben van. Ezzel nem azt mondom, hogy teljesen eljátssza a sérülést."
"Rafa egyértelműen próbálja rövidíteni a pontokat, próbál agresszívebb lenni, mint általában. Szereti kontrollálni a labdameneteket, hogy így minél inkább kontrollálni tudja a testét is. Mentálisan elképesztő erőfeszítés úgy teniszezni, hogy folyton meg kell próbálnod kontroll alatt tartani a mozdulataidat, és figyelned kell, nehogy aktiváld a fájdalmas területeket. Mert ha ez megtörténik, akkor a sérülés súlyosabbá válhat."
Az Eurosport szakértője, Tim Henman is nyilatkozott Djokovic sérülésével kapcsolatban még a Raonic elleni meccs előtt. A korábbi négyszeres wimbledoni elődöntős nagyon aggódott a címvédő miatt.
"Novak izomszakadásról beszélt. Ha pedig ez izomszakadás, akkor szinte lehetetlen folytatni" - mondta Henman. "Drukkolok, hogy képes legyen pályára lépni, és hogy rendben legyen. Már csak azért is, mert hihetetlen sorozata van itt Melbourne-ben."
Nos, a sorozat nem szakadt meg, Djokovic ott van a legjobb nyolc között, ahol Alexander Zverevvel mérkőzik majd az elődöntőbe jutásért. 
eurosport.com
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44