John Isner, a legmagasabban rangsorolt amerikai férfi teniszező kikapott honfitársától, Sebastian Kordától a Delray Beach Open negyeddöntőjében. A világranglista 25. helyén álló amerikai nem sokkal később bejelentette, nem vesz részt az év első Grand Slam-tornáján, az Ausztrál Openen. 


Korda 6:3, 4:6, 6:3 arányban megverte Isnert, akinek egy jó ideig biztosan ez volt az utolsó ATP-meccse, mivel úgy döntött, nem utazik el Ausztráliába.
"Életem és karrierem ezen fázisában már úgy tervezek, hogy a családommal együtt utazok a különböző versenyekre"
- mondta
Isner
a mérkőzés utáni virtuális sajtótájékoztatón.
"Ausztráliában ez az idén nem lesz lehetséges, amit természetesen megértek. Ez most egy olyan helyzet, hogy nem akarok ilyen hosszú ideig távol lenni a családomtól. Így aztán úgy döntöttem, hogy otthon maradok."
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
Isner a tavaly ősszel megrendezett Roland Garros második fordulójában is éppen a 20 éves Kordától szenvedett vereséget. Az Ausztrál Open február 21-én ér véget, ezt követően két út áll a játékosok előtt: vagy egy európai fedett pályás időszak, vagy a dél-amerikai salakos szezon. Isner nem tudja még, melyik mellett dönt, az is lehet persze, hogy ezeket a versenyeket is kihagyja majd.
"Nem sok opció van a számomra. A tour most öt hétre Ausztráliába költözik, egészen az Ausztál Open végéig. Annyi biztos, hogy most egy kifejezetten hosszú pihenőidőszak vár rám. Tegnap éjjel hoztam meg a döntést, ami nem volt könnyű, sokáig gondolkodtam rajta. De úgy érzem, jól döntöttem, és alig várom, hogy otthon legyek."
Roger Federer kihagyja az Ausztrál Opent - árulta el a svájci ügynöke | Eurosport
Roger Federer kihagyja a 2021-es Australian Opent, közölte az ügynöke az Associated Presszel. Tony Godsick szerint a térdműtét után lábadozó svájci rehabilitációja és felkészülése jól halad ugyan, ám nem olyan ütemben, hogy tökéletesen felkészüljön a február elejére halasztott Grand Slamre. Ehelyett inkább a hó végén, valamelyik kisebb tornán teszteli formáját.
A március 15-én rajtoló acapulcói torna lehetne az, ahol Isner újraindítja a szezonját, igaz, az egy héttel később kezdődő Miami Open talán még ideálisabb verseny az újrakezdésre. Az amerikai ugyanis itt aratta pályafutása legnagyobb győzelmét három évvel ezelőtt, épp mielőtt a verseny elhagyta volna a Crandon Parkot. 
Egy évvel később, az új helyszínen, a Hard Rock Stadiumban is nagyot ment, és csak Roger Federertől kapott ki a döntőben. Igaz, ez a nagy menetelés fáradásos törést eredményezett a bal lábfejében, aminek következtében legközelebb csak Wimbledonban lépett pályára. 
Isner remekül kihasználta ezt az időszakot, és sok időt töltött feleségével, Madisonnal, valamint kislányukkal, Hunter Grace-szel. Fiuk, John Hobbs 2019. októberében született. Isner mellett egyébként Federer és Jo-Wilfried Tsonga is kihagyja az Ausztrál Opent. A svájci esetében többen tudni vélik, hogy nem fizikális okok állnak a háttérben, Federer egyszerűen csak nem akart ilyen hosszú időt a családja nélkül tölteni. 
Visszalépése következtében Isner most már biztosan elveszíti a 2019-es Miami Open döntőjéért kapott pontjait, amiket a járvány miatt befagyasztott ranglista tavaly még megőrzött a számára.
tennis.com
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44