Boris Becker szerint igazságtalanul támadják a játékosok védelmében és érdekében felszólaló Novak Djokovicot. A világelső szerb korábbi edzője azon az állásponton van, hogy egykori tanítványa már nem igazán tud olyat tenni, ami elnyeri az emberek tetszését. Ezt jelzi szerinte, hogy még egy olyan ügyben is elő tudják venni, amelyben egyébként igaza van.


A hatszoros GS-győztes a német nyelvű Eurosport tenisszel foglalkozó podcastjében megvédte Novak Djokovicot, aki nemrég levélben kérte Craig Tiley-t, hogy javítsanak a karanténba zárt teniszezők körülményein. Ebben egyebek mellett azt írta, gondoskodjanak a szervezők az edzési lehetőségek optimalizálásáról és javítsanak az ételek minőségén. Akadtak ugyanakkor nehezen teljesíthető javaslatok, például a karantén időtartamának csökkentése, vagy épp az, hogy a teniszezőket pályával felszerelt házakban szállásolják el.
Novak Djokovic teljesen elszakadt az anyaföldtől | Eurosport
A cím igazolásául legyen elég egyetlen mondat Djokovic leveléből, melyet az Ausztrál Tenisz Szövetségnek címzett: "Move as many players as possible to private houses with a tennis court to facilitate training" - magyarul: amennyi játékost csak lehet, teniszpályás házakban kell elhelyezni, hogy megfelelő körülmények között edzhessenek.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
"Az általa leírtak megfelelő és jogos kérések voltak. Az az ember érzése, hogy Djokovic akármit tehet, a végén úgyis sok kritikát kap érte. Ebben az esetben teljesen igazságtalanul. Ki akart állni a játékosok mellett, igazságos körülményeket teremteni mindenki számára, mégis élesen kritizálták, köztük az ország miniszterelnökével. Úgy gondolom, fontos Ausztráliának és főleg Melbourne-nek, hogy a játékosok eljöttek. Ez jót tesz a városnak és a gazdaságának. Mivel az ország és a város egyaránt profitál ebből, igazságosabban és több tisztelettel kellene bánni a teniszezőkkel"
- fogalmazott
Becker
.
Az Eurosport szakértőjeként dolgozó német szerint egyébként is rossz a helyzet Ausztráliában, két hét karantén után ugyanis nem lehet elvárni a teniszezőktől, hogy készen álljanak a három nyert szettre menő mérkőzésekre.
"Egyharmaduk kedvezőtlen helyzetből indul. A karanténból úgy kerülnek ki, hogy nem voltak friss levegőn, nem teniszeztek. Teljesen mindegy, hány lépést tettek meg a szobában, labdával nem játszottak, és - legalábbis a férfiaknak - ötszettes meccsekre kell felkészülniük a forróságban. Ez a feladat nem igazán megoldható. A téli felkészülést a semmiért csinálták végig. Fel kell tennünk a kérdést: vajon ezek mindenki számára igazságos körülmények-e. Szervezőként pedig azt kell fontolgatni: vajon rendben van-e ez így. Ésszerű ez?"
Djokovic szerint félremagyarázták a társai iránt érzett együttérzését, és önzőnek, hálátlannak állították be őt | Eurosport
Novak Djokovic néhány nappal ezelőtt egy hat pontból álló javaslatcsomagot fogalmazott meg az Ausztrál Open szervezői számára. A világelső levele miatt számos kritikát kapott , így aztán úgy gondolta, megmagyarázza a Twitteren, mire is gondolt valójában. Véleménye szerint ugyanis az ő őszinte jó szándékait alaposan félreértették, sőt, félremagyarázták.
Becker beszélt Alexander Zverevről is, akinek komoly változások voltak a stábjában. Először David Ferrer állt fel mellőle, mondván: a továbbiakban inkább a családjával szeretne lenni; pár napja pedig Zverev jelentette be, hogy kilép Roger Federer ügynökségéből és ismét családi kötelékbe helyezi a pályafutását.
"Tavaly sok dolog történt Sascha Zverevvel, a sportban és a magánéletében egyaránt. Sport tekintetében ez volt élete egyik legjobbja, a magánéletben viszont a legnehezebb. Ezt hívják életnek, felnőtté válásnak. Kár, hogy Ferrer már nem dolgozik vele. Úgy tűnt, megvolt közöttük a kémia, ami a pályán elért sikerekben is visszaköszönt. Mostantól Mischa Zverev nagyobb szerepet fog játszani. Jól ismeri az öccsét, és ő maga is világklasszis profi volt. Az alapokról kell kezdeni, és így is kell az elvárásokkal bánni. Meg kell találnia magát ebben az új környezetben. Minden teniszmeccs 0-0-ról indul, így látom most az ő helyzetét." 
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44