Babos Tímea kikapott az orosz Anasztaszija Potapovától az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában.


A 27 éves játékos első találkozójára készült a volt junior világelső ellen, aki 19 éves létére már minden Grand Slam-tornán feljutott a főtáblára, és legyőzte már a háromszoros GS-bajnok német Angelique Kerbert is.
A szerdai mérkőzésen a szaratovi ellenfél 3:0-lal kezdett, majd lendületes játékkal 5:2-re ellépett, és egy második semmire elvett adogatással lezárta a 29 perces nyitójátszmát.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
A folytatásban a soproni teniszező 1:1-nél brékelt, majd 3:1-nél ismét bréklabdája volt, de nem tudott élni vele. Potapova erőre kapott, és 2:4-ről sorozatban négy gémet hozva besöpörte a szettet és a meccset is, amely 1 óra 18 percig tartott.
"Sajnálom a mai meccset, abszolút rajtam múlt, kifejezetten rosszul játszottam, több volt ebben" - mondta a Tennis love and game Facebook-oldalnak. "Izgultam, mereven mozogtam, és nem úgy ütöttem a labdát, ahogy az elmúlt hetekben. Ettől függetlenül nagyon küzdöttem, a második szettben voltak sanszaim, de ez most kevés volt."
A magyar játékos kijelentette, büszke az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményére és a jó mentalitására.
"A hétvégén már elkezdődik egy 250-es WTA-torna itt, Melbourne-ben, meglátjuk, felférek-e rá. Ha nem, akkor hazamegyek, és márciusban Lyonban fogok versenyezni" - mondta a folytatásról.
Babos címvédőként nem indul párosban az Australian Openen, mert partnere, a francia Kristina Mladenovic - aki egyesben ugyancsak bejutott a második fordulóba - lábsérülésre hivatkozva visszalépett a párostól.
Eredmény:
nők, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Anasztaszija Potapova (orosz)-Babos Tímea 6:2, 6:4
MTI
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44